Vil du være frivillig i Røde Kors?…

Vil du være frivillig i Røde Kors?…

7. september 2015 - kl. 0:31 - af

Roede kors 600x250Der er stor mangel på frivillige i Røde Kors, derfor er der åbent hus i Røde Kors Huset Sæby, Krystalgade 3, tirsdag den 15. september kl.19.00.

Butikken – Her er der brug for frivillige både til salg af vare, klargøring af varer og andet forefaldende arbejde i øvrigt.

Du vil her møde andre frivillige i en god atmosfære og være med til at skaffe et overskud, der vil gå til sociale aktiviteter både i nærområdet og internationalt.

Besøgstjenesten – Hver uge er der 53 frivillige besøgsvenner i Sæbyafdelingen. De bryder ensomheden hos mennesker, der savner selskab. Behovet for at få tilknyttet en frivillig besøgsven er dog stødt stigende. Nogle fordi familie eller venner bor langt væk. Andre fordi de gerne vil have én at snakke med. Måske trænger de til at få en at gå tur med, måske i kørestol eller bare et frisk pust i hverdagen.

Røde Kors mangler derfor flere frivillige besøgsvenner – Som besøgsven får du hurtigt et helt specielt forhold til modtageren, og inden længe er venskabet i fuld gang, og du vil opleve glæden ved at være besøgsven, og hvor let det egentlig er at gøre et andet menneske glad. Du er savnet, når du ikke er der, og værdsat for det du gør. En grå tirsdag bliver pludselig lys. Det er op til dig at finde ud af hvad I vil lave de par timer, I har sammen. Du kan godt glæde dig. Dit besøg er et af ugens højdepunkter.

Flygtninge netværket – Herkan det være som kontaktperson eller lektiehjælper for en flygtning, du vil få mulighed for at møde nye spændende mennesker, samtidig med at du oplever det overskud og den energi, det giver at række en hjæl­pende hånd.Det er meget vigtigt, at hjælpe flygtninge og indvandrere, så de bliver bedre rustet til at forstå den danske kultur og lære, hvordan det danske samfund fungerer.

I Røde Kors Lektiecafé for voksne er der som regel tale om ganske almindelig lektiehjælp, derfor kræver det ikke særlige kvalifikationer – foruden lektiehjælp lægger de vægt på, at hjælpe brugerne til at forstå den danske kultur og lære, hvordan det danske samfund fungerer. Derfor er det sociale samvær også en meget vigtig del af Lektiecafeen.

Da behovet for flere frivillige er stort, håber Røde Kors på at mange interesserede kan/vil afse et par timer om ugen til frivilligt arbejde.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil du være frivillig i Røde Kors?...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER