Efterlysning: Trafiksikre ideer i Vendsyssel

Foto: Pressefotograf Alex Tran

Efterlysning: Trafiksikre ideer i Vendsyssel

6. september 2015 - kl. 11:24 - af

627ef8_GF_TrafikprisGF Trafikpris er åben for ansøgere. Prisen gives til initiativer, der kan forbedre trafiksikkerheden i Danmark.

 

Mange vendelboere har gode trafiksikre ideer, der kan være til stor gavn for trafiksikkerheden i Danmark. Men som regel er økonomien en bremseklods for, at ideerne kan realiseres.

– Med GF Trafikpris vil vi hjælpe nogle af de ideer godt på vej. Derfor opfordrer vi vendelboerne til at sende deres gode ideer ind til os, fortæller Jens Jørgen Vinther, Formand for GF Nord.

Det er GF Forsikrings Fond, som står bag GF Trafikpris, der netop har åbnet op for ansøgere. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter og forbedre trafiksikkerheden i Danmark.

Alle kan søge om støtte
GF Trafikpris støtter trafiksikre initiativer rettet mod en bred vifte af trafikanter – fra bilister og motorcyklister over knallertkørere til cyklister og fodgængere. Alle kan søge lige fra borgergrupper og private initiativtagere til skoler, foreninger og organisationer. Ingen ide er for stor, og intet initiativ er for lille.

– Af tidligere trafikpris modtagere kan jeg nævne et cykelprojekt, der giver internationale studerende mulighed for billigt at leje cykler. Et andet eksempel er en børnehave, der får støtte til at bygge en trafiklegeplads. Vi har også støttet flere projekter, der har haft fokus på ældres trafiksikkerhed, fortæller Jens Jørgen Vinther.

Hvordan man søger
For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på www.gftrafiksikker.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sin ide. Som noget nyt kan man også anbefale en anden til prisen som årets trafik-ildsjæl. GF Trafikpris uddeler årligt ca. 400.000 kr., der bliver fordelt over flere projekter.

– Om man søger 5.000 kr. eller 50.000 kr. er ikke så vigtigt. Det afgørende er ideen bag og evnen til at udføre den i praksis. Ideen skal, udover at have et relevant trafiksikkerhedsmæssigt mål, have et lokalt afsæt med potentiale til større udbredelse, slutter Jens Jørgen Vinther.

Hvordan ansøgninger behandles
Når man har sendt sin ansøgning eller indstillet en anden til GF Trafikpris, bliver henvendelsen sendt videre til en national trafikpriskomite, hvor Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, er formand. Flere af trafikpriskomiteens medlemmer er aktivt og professionelt beskæftiget inden for områder med direkte relation til færdsel og trafiksikkerhed. Det sikrer en faglig og saglig behandling af alle henvendelser.

Ansøgningsfristen er 9. oktober 2015.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Efterlysning: Trafiksikre ideer i Vendsyssel ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER