Generalforsamling med forsinkelse…

Generalforsamling med forsinkelse…

3. september 2015 - kl. 0:41 - af

IMG_4757_600x250_1Voerså Byudvikling skulle oprindeligt have afholdt generalforsamling i foråret, men på grund af kasserer Jens Burskovs pludselige og tragiske afgang ved døden ganske få dage før generalforsamlingen skulle finde sted, valgte man at flytte generalforsamlingen til lørdag 29. august, i teltet på den gamle krogrund ved åen.

I sin beretning indledte formand Gynther Mølgård med at mindes Jens Burskov, der var et afholdt bestyrelsesmedlem og et stort skattet aktiv for Voerså. De 60 deltagere rejste sig, og der blev afholdt et minuts stilhed.

– Vi har mistet vores kasserer, sagde Gynther Mølgård og fortsatte. – I hans sted var Anne Sørensen villig til at tage over og sidder som kasserer udenfor bestyrelsen.

– Jeg er født optimist, og tror også at vi når vort mål med en ny kro i Voerså. Sidste år var det en mega opgave at få udbetalt de kr. 400.000 – fra LAG og Fiskeriets LAG, men det lykkedes.

– Anlægget her bliver brugt rigtig meget, og vi har ved hjælp af private sponsorer og ved frivillig hjælp fået ”Rørhønen” renoveret med blandt andet nyt tag. Trappeanlægget, scenen og bålhytten er blevet malet af frivillige, og græsset bliver jævnligt klippet. Formanden kunne dog ønske, at flere frivillige meldte sig på banen til klipning af græs, så det ikke altid var de samme, der skulle gøre det. Samtidig kunne han også ønske, at flere mødte op, når der var arbejdsaftener og arbejdsdage på krogrunden.

– På krogrunden er der kommet en skaterbane, som bliver brugt utrolig meget af de yngste drenge og piger. Her kommer der gang i noget oprydning i nær fremtid omkring banen. Byudviklingen har også ved hjælp af sponsorer fået en stor grill på pladsen, og så bliver skiltene på byportene jævnligt fornyet, på grund af de mange arrangementer, der foregår i området.

– Desværre har Forenings EL kasseret Voerså Byudvikling, da foreningen ikke har kunnet samle det antal medlemmer, som der kræves for at få udbetalt støtte. Men foreningens klublotto kører fint, og der gøres et stort arbejde for, at få nogle af de ledige numre i omløb. I øvrigt bliver der nu 6 trækninger om året i stedet for 12. Til gengæld bliver præmierne også dobbelt så store.

– Skt. Hans aften blev som sædvanligt et stort hit, og vi prøvede med en grillpartyaften med levende musik, hvilket også blev godt modtaget, og sidst har Voerså Borgerforening haft aftener med harmonikamusik her på stedet, hvor alle tre aftener var godt besøgt.

Nye toiletter
– Rigtig mange besøger hver dag krogrunden, men toiletforholdene er ikke optimale. Det skal gøres bedre, og det har Byudviklingen en kreativ plan for. Pengene til nye toiletter er til stede, men det er blot et spørgsmål om, hvordan det lige skal forvaltes.

Den Moderne landsbykro
– Voerså Byudvikling har haft besøg af bestyrelsesmedlem i Real Dania, Gunde Odgaard, hvilket var meget positivt. Real Dania har en organisation, som hedder Bygningsarv, og det gav os inspiration til en ansøgning, der nu arbejdes med i Real Dania. I Bygningsarv er der blandt andet lagt vægt på historien, og den mere end 300 år gamle kro, som lå her på stedet. Vi mener selv, behovet for en ny kro her på stedet er nødvendigt og bakkes da også op af befolkningen.

Jeg ville egentlig gerne afsløre endnu mere om projektet, men jeg er foreløbig nødt til at holde tæt, men jeg ser det som meget positivt. I skal være de første, der får nyheden, når den slipper ud, sluttede Gynther Mølgård sin beretning.

Regnskab
Kassereren Anne Sørensen oplæste regnskabet, der viste en egenkapital på kr. 62.563 -. I pengeinstitutter står der kr. 74.062 -. Selve krogrundens kostpris er opgivet til 1.100.000 -.

Bestyrelse
Nyvalgt til bestyrelsen blev suppleanten Søren Meng. Herudover består bestyrelsen af Gynther Mølgård, Lone Pilgård, Jens Juul og Bjarke Laubek.

Suppleanter er Ian Mechlenburg og Anni Hansen.

Revisorer er Michael Gadekær og Poul Thomsen.

Udenfor bestyrelsen sidder Anne Sørensen som kasserer.

Tekst og fotos: Cille Strøm

IMG_4712 IMG_4716_600x400 IMG_4714_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling med forsinkelse...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER