Spændende orgelaften i Sæby kirke…

Spændende orgelaften i Sæby kirke…

28. juli 2015 - kl. 9:24 - af

Steen Wrensted JensenTirsdag d. 4. august kl. 19.30 er der orgelkoncert i Sæby kirke, hvor 150 året for den store danske komponist Carl Nielsens fødsel vil blive markeret med en opførelse af hans store orgelværk Commotio, Carl Nielsens sidste større værk. Commotio betyder “med bevægelse”, og udtrykket hentyder ikke så meget til det følelsesmæssige indhold som til musikkens konstante fremdrift.

Her overfor stiller aftenens solist, Steen Wrensted Jensen, Kristkirken i Tønder, en række stemningsbilleder, “Paulus” af den romantiske, danske komponist Otto Malling. Denne musik er i sin karakter meget anderledes end Carl Nielsens, men lige så “dansk” bare ud af en anden tradition.

Og for at knytte forbindelsen bagud til den barokmusik, som har inspireret Carl Nielsen, kan man høre Buxtehudes store Præludium og fuga i e-moll. Buxtehude er sikkert født i Oldesloo i Slesvig-Holsten, som dengang var dansk, og han følte sig som dansker, selv om han tilbragte det meste af sit aktive liv i Lübeck.

Så der er lagt op til en spændende orgelaften i Sæby kirke, en aften der står i den danske musiks tegn.

Entré: 100 kr.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende orgelaften i Sæby kirke...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER