Fatamorgana omkring Havvindmølleparken ved Sæby?

Fatamorgana omkring Havvindmølleparken ved Sæby?

22. juli 2015 - kl. 0:03 - af

Vindmoelle debat_600x250Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Jan Holmsgaard, Strandkanten 101, Sæby.

Hvor bliver man forundret over, at Turisthus Nord sammenligner en havvindmøllepark i Esbjerg, og tilsvarende på Samsø, med en påtænkt havvindmøllepark klods op af et turistmekka, som Sæbys unikke strandpromenade og havnemiljø udgør?

I Esbjerg er havvindmølleparken placeret mindst 30 km fra kysten og turister skal sejles derud, for at komme tæt på parken. På Samsø er havvindmølleparken placeret ved den sydlige del af øen langt væk fra turiststederne på øen.

Alligevel argumenterer Turisthus Nord for, at det måske kan tiltrække flere turister til Sæby, end dem man samtidig skræmmer væk ved at ødelægge miljøet.

Hvorfor chance med nogle helt unikke geografiske områder, som ikke findes andre steder i Danmark. Hvorfor argumenterer andre turistforeninger i nabokommuner med at det skræmmer turister væk, hvis unik natur ødelægges både virtuelt med snurrende vindmøller, og med risiko for lavfrekventstøj for både lokale beboere og turister?

Hvordan kan en turistforening gamble med at ødelægge en 12 km lang strækning fra det sydlige af Frederikshavn og over hele Sæbys kyststrækning og ned til Lyngså med opsætning mellem 60 – 80 vindmøller på 130 m højde og/eller suppleret med mellem 10 – 20 vindmøller på op til 250 m højde.

Og med et søgt argument om vindmøller måske kan tiltrække turister.

Jeg vil anbefale Turisthus Nord, at de ikke bare tager dialogen med de berørte turistforeninger i de nævnte kommuner, men også får faktuelt placering af disse havvindmølleparker på plads, så en sammenligning er seriøs og ikke en eller anden form for ønsketænkning, hvis det bliver aktuelt med opsætning af vindmøller meget tæt på kysten i Sæby.

Turisthus Nord skriver selv i pressemeddelelsen, at der ikke er taget højde for virtuelle eller støjmæssige gener for beboerne og turisterne, ligesom der ikke findes tilsvarende eksempler med kystnære havvindmølleparker, som den byrådet har givet Energistyrelsen tilladelse til at opsætte i Sæby-området.

Derfor bliver pressemeddelelsen ikke et objektiv indlæg i debatten, som man skriver var formålet, men et partsindlæg for havvindmølleparken.

Jeg frygter for fortsættelsen med måske endnu flere kystnære havvindmølleparker i Frederikshavns Kommune, så som placering i Strandby, Ålbæk, Kandestederne og Skagen? Vil det tiltrække flere turister, at vi får omkranset hele kystlinjen i kommunen?

Den helt unikke turistattraktion kunne være, at I forestiller jer toppen af Danmark med Grenen omkranset af en kæmpe havvindmøllepark med fundamenterne i hhv. Skagerak og Kattegat? Der er rigtig god vind deroppe, ingen beboere tæt på, og allerede nu faste guidede køreture med ”Sandormen” derud.

En kommentar til “Fatamorgana omkring Havvindmølleparken ved Sæby?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Fatamorgana omkring Havvindmølleparken ved Sæby?”

 • Erik Bandholm

  Planer om den kystnære havvindmøllepark ud for Sæby,
  den skal starte ud for Vangen og fortsætte til Lyngså. Det tror vi stadig ikke er gået op for mange borgere i sydlige Frederikshavn samt borgere i Sæby og Lyngså og håber at I vil hjælpe med at oplyse herom.

  Der er indsigelsesfrist 3. august 2015 – altså kun om 12 dage!!

  Vi er en gruppe personer, som er meget bekymrede over planen – vi bekymrer os om vor turisme, om vore virksomheder som arbejder med og lever heraf, ja også om sommerhusudlejning fra private, for vore medborgere som har ejendom med havudsigt og ikke mindst også for campingpladser, hotel og restaurenter.

  Formanden for Turistforeningen tror at en række vindmøller kan tiltrække turister – DET TROR VI IKKE, tværtimod, hvem vil leje et sommerhus (de er ikke billige) og i 1, 2 eller 3 uger have udsigt til en flok roterende vindmøller? hvem vil campere hvor samme udsigt findes? Vi er bange for at butiksdøden i Sæby vil vinde yderligere frem. Vi er utrygge med hensyn til den visuelle støj, den hørbare støj og måske især lavfrequensstøjen som møllerne vil frembringe.

  Vi undrer os samtidig over, at det er den evt kommende koncessionshaver som bestemmer størrelse, antal og placering af møllerne, vi borgere skal blot leve med følgen heraf. Der kan blive tale om alt fra 20 stk (10 mw) møller til 87 stk (2,3mw) møller, samtidig undrer det os at en stor del af det udlagte område bliver fredet i løbet af 2015 og det efterlader området tættest på land til møllerne.

  Vi har derfor oprettet en hjemmeide: www. havvindmøllersæby.dk
  på hjemmesiden ligger en indsigelse og vi opfordrer til at man underskriver denne med navn og adresse og mailer indsigelsen til Naturstyrelsen. Indsigelsen er forsynet med Journalnummer og mailadresse er: nst@nst.dk.

  med venlig hilsen

  på vegne initiativgruppen

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fatamorgana omkring Havvindmølleparken ved Sæby?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER