Debatindlæg: <br>Havvindmøller ved Sæby

Debatindlæg:
Havvindmøller ved Sæby

1. juni 2015 - kl. 15:48 - af

Vindmoelle debat_600x250På et møde om den kommende havvindmøllepark ud for Sæby har vindmøllemodstanderne igen bidt fra sig.

I sidste byrådsperiode lykkedes det dem at overbevise et flertal i byrådet om, at det skulle stemme nej til en del af de planlagte vindmøller på land – vindmøller hører hjemme på havet, var deres argumentation – og nu forsøger de minsandten også at sabotere havvindmøller.

Vindmøllemodstandernes horisont rækker ikke længere end fra deres havelåge og så hen til den nærmeste potentielle mølle. Selv om de dagligt kan erfare om død og ødelæggelser som følge af klimaforandringerne, så genererer det dem ikke endnu en gang at bekæmpe grønne løsninger på CO2-problemet. Selv når oversvømmelserne kommer tæt på som i efteråret, hvor dele af Vendsyssel lå under vand, fortrænger vindmøllemodstanderne klimaforandringerne og tror løsningen er at rense op i åløbene. At det ekstreme vejr stammer fra vores måde at producere på og vores måde at transportere os på, ligger dem fjernt.

Helt grotesk bliver vindmøllemodstandernes nej til havvindmølleparken, såfremt de også er modstandere af skifergas.

Efter vores mening trænger drivhuseffekten og de deraf afledte ødelæggelser i form af bl.a. orkaner og oversvømmelser sig på som et af valgkampens helt centrale temaer. Vi i den vestlige verden må tage opgaven med at reducere brugen af fossile brændsler på os. Det er os, der har bragt verden af lave rent klimamæssigt. Derfor må vi også gå i front og satse på grøn, bæredygtig, vedvarende energi – f.eks. i form af møller. Vi skal opfordre vindmøllemodstanderne til at tage skyklapperne af og tænke globalt og handle lokalt.

Søren Visti Jensen, Byrådsmedlem SF

Paul Rode Andersen. FT-kandidat for SF

 

 

 

2 kommentarer til “Debatindlæg:
Havvindmøller ved Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Debatindlæg:
Havvindmøller ved Sæby”

  • John Agerbak

    Jamen hvis det er forurening vi skal fjerne, så ville det vel være bedst at placere vindmøllerne i Polen eller Bulgarien, der kunne de batte over for kul forureningen. Havvindmøllerne skal ikke skræmme vores turister væk. Lad dem stå et sted hvor de ikke forstyrrer beboede områder.

  • Hans Ole Kalhøj -Sæby Handelstandsforening.

    Sæby og Nordjylland har ikke mange halmstrå at holde på. Det vil få mærkbare følger og konsekvenser hvis vi giver fri bane for placering af den enorme vindmøllepark som planlægges ud for vores smukke nordlige kyst som så mange sejlere elsker og besøger hvert år. De vælger simpelthen vores kyst fra. Kære borgere i i Frederikshavn kommune. Det er så nemt at satse på alternativ energi. Man skal bare tænke sig om. Når først parken er placeret lukker vi af for vækst- liv og dermed arbejdspladser i vores i forvejen trængte område og kommune

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg:
Havvindmøller ved Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER