Familieorienteret alkoholbehandling

Familieorienteret alkoholbehandling

29. maj 2015 - kl. 0:04 - af

handicapraadet_600x250Når Handicaprådet mødes næste gang den 1. juni, er der på dagsordenen bl.a. en orienteringssag om projektbeskrivelse af familieorienteret alkoholbehandling.

I februar 2015 blev Socialudvalget præsenteret for et projekt vedrørende familieorienteret alkoholbehandling. Projektet er etableret ved hjælp af satspuljemidler fra Sundhedsstyrelsen, og der er nu udarbejdet en projektbeskrivelse.

Formålet med Sundhedsstyrelsens pulje er at styrke kommunernes indsats på alkoholområdet gennem systematisk tidlig opsporing og kvalificeret alkoholbehandling med særligt fokus på familieorienteret behandling.

Ansøgningen om midler er i Frederikshavn Kommune koordineret med Hjørring Kommune, som ligeledes har fået bevilget midler fra puljen.

Projektbeskrivelsen præsenterer projektets organisering, mål og succeskriterier. Det fremgår bl.a., at projektet skal kvalificere de nuværende indsatser med fokus på samarbejde og sammenhæng mellem kommunernes alkoholbehandling og familiebehandling. Det er et succeskriterium for projektet, at behandling iværksættes på tværs af kommunale og regionale parter.

Projektbeskrivelsen peger ligeledes på en række indikatorer til at følge op på, hvorvidt mål og succeskriterier er realiseret. Det fremgår bl.a., at målene er realiseret, når der opstår øget efterspørgsel på alkoholbehandling, og når der er henvist familier fra de forskellige parter, som involveres i projektet.

Derudover er målsætninger og succeskriterier realiseret, når alkoholbehandlingen går fra at have fokus på individet til at have fokus på hele familien med et netværk af frontpersonale og en ansvarlig tovholder i begge kommuner.

Perioden for projektet løber frem til udgangen af 2016. Der vil i løbet af projektperioden blive fulgt op på indfrielse af målsætninger og succeskriterier i projektbeskrivelsen.

Social- og sundhedsdirektøren indstiller til Handicapudvalget, at udvalget tager sagen til orientering.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Familieorienteret alkoholbehandling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER