Berigtigelse fra Lægerne Chrestensmindevej

29. maj 2015 - kl. 15:08 - af

Saebyavis.dk skrev i går, at Lægerne Chrestensmindevej var lukket af Sundhedsstyrelsen pga. fund af MRSA-bakterie hos en patient. Det viser sig ikke at være helt korrekt.

Der mødte ved 9 tiden en patient op for at få syet et hud sår, og patienten kom uomklædt iført sit blodtilstænkede arbejdstøj og gummistøvler direkte fra sit arbejde på slagteriet og fremviste først, efter at have siddet i venteværelset, en seddel om, at han arbejdede i tarmhuset på slagteriet og kunne være bærer af MRSA-bakterier fra svin.

Patienten fik selvfølgelig syet sit sår, og efterfølgende ringede læge Morten Krause Nielsen til Statens Serum Institut og spurgte, hvordan man skulle forholde sig. Det er kendt, at patienter med mulig MRSA smitte skal behandles med omtanke af hensyn til sprednings- og smitterisikoen, og her var der tale om en patient med forurenet arbejdstøj direkte fra svineslagteriet, hvilket havde forurenet klinikken.

Rådet var desinficerende vask af gulve og andre overflader, som arbejdstøj og andet som patienten havde været i berøring med, før der fortsat blev arbejdet med de andre patienter.

Nu er Lægerne Chrestensmindevej ikke en kæmpevirksomhed med rengøringsafdeling, som lige kan sættes i sving, så ISS måtte tilkaldes og resten af dagens patienter aflyses, da ISS først kunne være der om eftermiddagen.

Læge Morten Krause Nielsen udtaler:
”Vi vil gerne beklage den ulempe, hændelsen har været årsag til, men det første hensyn må være at sikre alle patienter bedst muligt hygiejniske forhold, specielt når vi også laver småoperationer, hvor infektion med MRSA er en rigtig dårlig ting.

Samtidig skal det understreges, at alle patienter skal være velkomne til behandling, og at den aktuelle patient desuden ikke var kendt med MRSA infektion. Problemet er først og fremmest at bringe det forurenede arbejdstøj direkte fra slagteriet og ind i konsultationslokalet, og der kunne jeg tænke mig den omtanke, at man bader og klæder om før fremmøde, når der ikke er tale om større skader.

Som en overordnet regel skal man nok være nogenlunde lige så ren til lægebesøg, som hvis man skulle besøge naboen eller købe ind, og hud sår må altid gerne vaskes, skylles med rent vand og dækkes til med et rent viskestykke eller lignende hjemmefra, hvis man ikke direkte er ved at forbløde og skal ringe 112 i stedet”.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Berigtigelse fra Lægerne Chrestensmindevej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER