Arbejdsgivernes hykleriske jagt på de arbejdsløse

Arbejdsgivernes hykleriske jagt på de arbejdsløse

27. maj 2015 - kl. 12:38 - af

paul_rode_sf_600x250Dansk Arbejdsgiverforening har gjort det igen – jagter folk på overførselsindkomster. Arbejdsgiverne har fundet ud af, at det er udlændinge, der besætter en del af de ledige stillinger på det danske arbejdsmarked – og skytset rettes prompte endnu en gang mod danske dagpenge – og kontanthjælpsmodtagere: de er for dovne!

Arbejdsgiverne taler med to tunger. De jublede, da EU’s indre marked og den frie bevægelighed for arbejdskraft blev en realitet. Så steg udbuddet af arbejdskraft – og lønnen kunne holdes i ave. Det er arbejdsgiverne, der leder og fordeler arbejdet og dermed også bestemmer, hvem de vil ansætte. Og der findes tilsyneladende arbejdsgivere, der foretrækker udenlandsk arbejdskraft frem for dansk – formentlig fordi de derved kan dumpe lønnen. Og disse fordele for arbejdsgiverne på lønmodtagernes bekostning vendes nu mod de danske ledige, der nok en gang skal nedgøres af DA.

DA fremstiller dagpenge – og kontanthjælpssystemet som et tag-selv-bord for de arbejdsløse – vel vidende, at de arbejdsløse har en rådighedspligt, så hvis arbejdsgiverne ellers ville henvende sig til jobcentrene og a-kasserne, og de ledige matcher de kvalifikationer, arbejdsgiverne efterspørger, og de ellers vil betale overenskomstmæssig løn – så ville DA’s statistikker se helt anderledes ud.

Paul Rode Andersen
FT-kandidat for SF

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejdsgivernes hykleriske jagt på de arbejdsløse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER