Paul Rode Andersen: Det giver ikke mening!

Paul Rode Andersen: Det giver ikke mening!

22. maj 2015 - kl. 9:26 - af

paul_rode_sf_600x250Totals opgivelse af at lede efter skifergas i Nordsjælland rejser spørgsmålet: Hvorfor?

Total siger selv, at der er for lidt gas i skiferlagene i Nordsjælland, og det kan man jo ikke udelukke er tilfældet.

Et andet motiv kunne være, at Totals omdømme har lidt så meget skade p.g.a. den folkelige modstand, at firmaet vælger at sende tilladelsen til boringer i Nordsjælland retur til ministeren.

Endelig kan man ikke udelukke, at Total er på vej ud, fordi verdensmarkedsprisen på energi er så lav, at der ikke er økonomi i at udvinde skifergassen.

Den radikale energiminister Rasmus Helveg Petersen er tilsyneladende lettet over, at Total har opgivet at lede efter skifergas i Nordsjælland.

– Jeg er tilfreds med, at Total har tilbageleveret tilladelsen til at efterforske skiferlagene i Nordsjælland, siger Rasmus Helveg Petersen, og ifølge energiministeren er der ikke andre, der får lov til at prøve lykken med prøveboringer efter skifergas i Nordsjælland.

Det er uforståeligt, at regeringen på den ene side kan glæde sig over, at der ikke bores i Nordsjælland, men at den dumstædigt på den anden side holdes fast ved, at nordjyderne skal acceptere, at der kan udvindes skifergas i Vendsyssel. Det giver ikke mening, og regeringen må fortsat presses til at indse denne selvmodsigelse og forhindre, at landsdelen skal lægge ryg og jord til Totals eksperimenter med grundvandet, landskabet samt klimaet.

Paul Rode Andersen
FT-kandidat for SF

 

 

2 kommentarer til “Paul Rode Andersen: Det giver ikke mening!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Paul Rode Andersen: Det giver ikke mening!”

  • På TV2-Nord her 19.30 kom det frem, at Total har brudt aftalen med staten (ved at opgive Nordsjælland). Det erkender selv Nicolaisen fra Total. Jamen så skulle der ikke være noget til hinder for, at staten kan bryde aftalen med Total om Nordjylland. Det kom også frem, at aftalen om Nordjylland og Nordsjælland er på et og samme stykke papir. Det papir kan ikke længere være gyldigt, når Total afskriver halvdelen af aftalen.

  • C.Christoffersen

    Jeg kom til at tænke på Niels Hausgaards sang om A-kraft for en del år siden.
    Bare det bliver lagt i “dej østre ende”!
    Sjælland er ude af billedet nu. Men vi fortsætter bare i Nordjylland, for det er langt væk fra os.(Christiansborg) Stop nu det gale matias, inden det går galt. Betal hvad det koster for at stoppe, og bevar vores rene drikkevand.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Paul Rode Andersen: Det giver ikke mening!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER