Nordjyske kommuner afgøre Skifergas

Nordjyske kommuner afgøre Skifergas

22. maj 2015 - kl. 13:35 - af

SONY DSCDet franske energiselskab Total har indleveret deres tilladelse, til at bore efter Skifergas på Sjæland og klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen har oplyst at tilladelsen ikke vil givet videre til andre. Netværk til Oplysning om Skifergas (NOS) mener ikke at det er nogen overraskelse, da Skifergas-indvinding hele tiden har været urealistisk på Sjælland.

”Jeg har hele tiden ment, at det er urealistisk, inden for dansk lovgivning, at bores efter skifergas på Sjælland”, udtaler Carsten Cederholm, der er formand for Netværk til Oplysning om Skifergas (NOS) og fortsætter, ”Det meste af Sjælland er udlagt til områder med særlige drikkevandsinteresser, hvor man f.eks. ikke må have olieraffinaderier og andre industrier, der minder om skifergas; og man har en finderplan, der forbyder, at planlægge for industri i landzonen”.

NOS mener, at det nu er op til kommunerne i Nordjylland at afgøre, om der skal indvindes Skifergas i Danmark. ”Miljøministeren har oplyst, at kommunerne har plankompetencen og dermed kan afgøre om de vil planlægge til fordel for Skifergas; samtidig har Rasmus Helveg Petersen udtalt, at regeringen vil holde den aftale de har lavet med total, derfor er det nu op til kommunerne i Nordjylland at afgøre, om der skal indvindes Skifergas i Danmark”, siger Carsten Cederholm.

NOS er en landsdækkende forening, der har til formål at bidrage til beskyttelse af natur og miljø og sikre en at borgere og beslutningstager er oplyste om de miljømæssige og samfundsmæssige konsekvenser, forbundet med indvinding af skifergas. Foreningen er tænkt som et demokratiprojekt, hvor holdninger og viden mødes, frem for et projekt, hvor foreningen ønsker at omvende andre til at have ”den rigtige holdning”. NOS ønsker at miljøkonsekvenserne af skifergas vurderes grunding inden Total får lov til at bore efter skifergas i Danmark.

En kommentar til “Nordjyske kommuner afgøre Skifergas” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Nordjyske kommuner afgøre Skifergas”

  • DANSKE ENERGI-INGENIØRER SIGER NEJ TIL INDVINDING AF SKIFERGAS. Det viser en undersøgelse, som Ingeniøren har gennemført sammen med Ingeniørforeningen, IDA, blandt medlemmer af IDAs selskaber for energi og grøn teknologi. Det kan man læse i dag i fagbladet Ingeniøren. Når de højtuddannede eksperter siger nej, så bør Frederikshavn byråd lytte til dem – og til tusindvis af borgere. Det er næste onsdag, byrådet skal udvise rettidig omhu og også sige nej til skifergas.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske kommuner afgøre Skifergas ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER