Frederikshavner-ordningen drøftes i politisk udvalg

Frederikshavner-ordningen drøftes i politisk udvalg

20. maj 2015 - kl. 10:06 - af

IMG_Frederikshavn_Raadhus_600x250_5036Kultur- og Fritidsudvalget har på dets kommende møde den 21. maj en drøftelse af Frederikshavner-ordningen på dagsordenen.

På baggrund for budgetforliget 2015-18 besluttede Byrådet i september 2014 at opsige Frederikshavner-ordningen med udgangen af 2014 i henhold til gældende regelsæt – dog er ordningen gældende, indtil en ny ordning vedtages.

Kultur- og Fritidsudvalget har siden haft til opgave at udstikke retningslinjer for en justeret ordning, og Folkeoplysningsudvalget har afholdt temamøde herom.

Spørgsmålet har siden været til drøftelse og kommentering frem og tilbage. Folkeoplysningsudvalget har på møde i marts drøftet forslaget, og Kultur- og Fritidsudvalget er på møde medio april nået frem til at foreslå, at ordningen fremover benævnes ”Tilskudsordning for foreninger i Frederikshavn Kommune”. Udvalget tilslutter sig Folkeoplysningsudvalgets ønske om at iværksætte en analyse af tilskud til brugerforeningen i Arena Nord samt typebestemmelse af lokaler i Arena Nord.

Forslaget blev derefter i sin nye udformning sendt til høring hos de høringsberettigede parter, der har kunnet kommentere den frem til og med den 18. maj. Disse er Ældrerådet, Handicaprådet, Integrationsrådet, Folkeoplysningsudvalget, Idrætssamvirket i Frederikshavn kommune, Frederikshavn Ungdoms Fællesråd og Handicapidrættens Fællesråd, Tordenskioldsgarden, Foreningen Vandhundene, Skagen Svømmeklub, FFI Fodbold, Skagen Gymnastikforeningen af 1976, Østervrå Idrætsforening, Frederikshavn Rideklub samt Firmaidræt Sæby og Halinspektørgruppen.

Børne- og kulturdirektøren indstiller til mødet, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter de indkomne høringssvar og beslutter, om der skal foretages ændringer i udkastet til revideret tilskudsordning baseret på de indkomne høringssvar, at udvalget sender det reviderede materiale til godkendelse i Byrådet og tillige indstiller til Byrådets beslutning, at den fremtidige kompetence til ændringer af ”Tilskudsordning for foreninger i Frederikshavn Kommune” delegeres til Kultur- og Fritidsudvalget.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavner-ordningen drøftes i politisk udvalg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER