SF prøver at mønstre flertal for henvendelse til Miljøministeren

SF prøver at mønstre flertal for henvendelse til Miljøministeren

18. maj 2015 - kl. 0:05 - af

Boretarn DybvadSF’s byrådsmedlem Søren Visti Jensen og folketingskandidat Paul Rode Andersen forsøger nu at appellere til Frederikshavn Byråd med en anmodning om at sende en bekymringsskrivelse til miljøminister Kirsten Brosbøll vedr. udvinding af skifergas vest for Dybvad.

Til Sæby Avis forklarer Søren Visti Jensen, at man i SF har fornemmelsen af, at der er ved at kunne samles et flertal i Byrådet, som er bekymret for den fremtidige frackingmetode og boring efter skifergas.

”På det kommende byrådsmøde den 27. maj agter SF derfor nu, hvor beslutningerne fremover reelt er ude af kommunens hænder, på vegne af den store del af befolkningen i kommunen, som er dybt bekymret over brugen af de mange kemikalier langt nede i undergrunden og den påtænkte fremtidige eventuelle videre boring, at prøve at samle et lokalpolitisk flertal, der vil bakke op om en direkte henvendelse fra Byrådet til miljøministeren,” forklarer Søren Visti Jensen.

Skrivelsen, som SF foreslår, ser således ud: ”Skifergas er et fossilt brændstof, som forårsager udledning af drivhusgassen metan, som er langt farligere for atmosfæren end CO2, hvortil kommer, at skiferlagene er radioaktive, så der kommer radioaktive borespåner op som affald fra boringerne. Indvinding af skifergas vil bidrage negativt til at opfylde Regeringens mål om, at el- og varmeforsyningen skal være baseret på 100 % vedvarende energi i 2035 og harmonerer ikke med Frederikshavns målsætning om at blive en vedvarende energikommune.”

Søren Visti Jensen og Paul Rode Andersen peger samtidig på, at indvinding af skifergas kræver store mængder ferskvand og potentielt miljøskadelige kemikalier, som pumpes ned gennem grundvandslagene under højt tryk, og brugen af kemikalier giver risiko for forurening af grundvandet.

SF forventer ikke, at prøveboringen ikke gennemføres; men man ønsker og håber, miljøministeren og andre landspolitikere indser faresignalerne og er parat til at slå bremserne i og gribe ind, inden næste fase af boringerne (fracking) får lov at starte.

Tekst af Per Rye

 

 

 

 

En kommentar til “SF prøver at mønstre flertal for henvendelse til Miljøministeren” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “SF prøver at mønstre flertal for henvendelse til Miljøministeren”

  • »Total har tilbageleveret den tilladelse, de har, til at bore efter skifergas på Sjælland. Det betyder, at de folk, der har været bekymrede, kan ånde lettet op«, siger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen til Politiken. (21.5.)
    Nej, vi kan ikke ånde lettet op, for han har ikke stoppet tilladelsen til at prøvebore og udvinde skifergas i Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF prøver at mønstre flertal for henvendelse til Miljøministeren' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER