Råbukkejagten indledt med pral…

Råbukkejagten indledt med pral…

17. maj 2015 - kl. 9:04 - af

IMG_8115_600x250Traditionen tro er der bukkepral hvert år 16. maj på Jagtcenter Nord i Dyrheden Skov. 16. maj er den første dag råbukken må beskydes, og det må den indtil 15. juli. Omkring 75 jægere mødte trofast op fra 09.00 for at hilse på hinanden, og for at se om der skulle være nedlagte bukke på paraden.

Klokken 10.45 var der 4 jægere, der havde haft held i sprøjten og præsenterede hver sin buk på paraden. Samtidig forlød det fra en jæger, der havde været på jagt på Sæbygård, at der på godset var nedlagt 2 bukke, den første morgen.

Råbuk nr. 79
– Hos os var vi 5 jægere ude på Kærskov, der består af 300 tønder land. De bedste pladser lader jeg gæsterne få, og så tager jeg selv uriasposten. Her den første morgen, blev der kun nedlagt en enkelt buk, der var en flot seksender, som blev skudt af Torben Tabro fra Voerså. For hans vedkommende var det råbuk nr. 79 i rækken, der måtte lade livet denne morgen. Men vi er alle 5 godt klar over, der går endnu mindst 2 bukke, der er større og flottere end denne, der blev skudt her til morgen. De var desværre ikke til at komme til i dag, fortæller ejeren af Kærskov, Anders Jacobsen.

11 år og meget stolt
Philip Ramlov er 11 år gammel. Han var stolt, for han havde været med sin onkel, Mikkel Jensen, på morgenjagt, og Mikkel havde skudt en buk. Philip har været med mange gange før, og også med sin anden onkel, Jesper Jensen. Philip Ramlov var skam behørigt klædt på i rigtigt camouflagetøj og var næsten ikke til at skyde igennem, da han blev fotograferet sammen med Mikkels nedlagte buk.
Philip ved godt hvad han vil. Han venter kun på at blive gammel nok, så han kan få jagttegn. Det skal nok lykkes for ham en dag, for han sitrede over hele kroppen, hvilket er et godt tegn for en kommende bukkejæger.

Buejægere
Klaus Jensen, der er formand for Jagtcenter Nord, havde været på bukkejagt sammen med 3 andre, men med bue og pil. Det blev desværre ikke til nogen buk for nogen af dem, den første morgen.

– Det må komme senere. Det skal nok lykkes for os en dag. Jeg er sikker på, når der engang 16. maj bliver landet en buk her på Jagtcenter Nord, så er det en særlig dag, for så er det den første buk, der bliver præsenteret på paraden, der er skudt med bue og pil, sagde Klaus Jensen.

Jægerne havde en hyggelig komsammen og nød en øl eller en kop kaffe med rundstykker. Alle havde været tidligt oppe og på plads, før det blev lyst, og så gjorde det godt med lidt at spise og drikke.

IMG_8113_400x600 IMG_8111_400x600 IMG_8108_400x600 IMG_8114 copy

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Råbukkejagten indledt med pral...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER