Forbedret svømmebadsregler sætter større krav til gæsterne

Forbedret svømmebadsregler sætter større krav til gæsterne

15. maj 2015 - kl. 9:24 - af

_STU1509Vandkvaliteten og hygiejnen, er vigtig af hensyn din sundhed i Svømmebadet. Vandet i bassinerne renses gennem sandfiltre og desinficeres kontinuerligt kemisk. Den kemiske rensning kender brugeren primært som den, til tider generende, klorholdige duft, der er let genkendelig i næste alle svømmebade.

I Sæby Svømmebad har de længe arbejdet for at få klormængden reduceret til det minimale af hensyn til deres personalet, men også for at gøre det tiltalende for deres gæster at bade i anlægget. Ny vandrensningsteknologi, indført som en del af svømmehallens grønne politik, har reduceret klorforbruget og har gjort det mere behageligt, sundt og miljøvenligt at bade, og har betydet at de kan kalde sig kommunens første lav kloret svømmehal.

Men den lave klormængde er stadig begrænset af, hvad loven sætter som tilladt. Selv om svømmebadet har fungeret med det lavest tilladte mængde, betyder de nye svømmebadsregler, som træder endeligt i kraft den 1. juli 2017, at det nu bliver muligt at komme endnu længer ned i klor mængden.

Sæby Svømmebads teknikker Kim Kupetz, modtog således mandag morgen den endelige godkendelse af Svømmebadet til at overgå til disse nye regler, allerede et år før de bliver obligatoriske.

Sæby Svømmebad har forsøgt at være en svømmehal, der er helt fremme i den grønne bølge, og derfor har klor længe været torn i øjet på ledelsen. Alligevel måtte der gå næsten et år med optimering og justering af anlægget, før at chef teknikeren føler sig sikker nok til at over gå til de nye og mere krævende regelsæt. Til gengæld kan han nu med god samvittighed sige, at Sæby Svømmebad er det første svømmebad i Frederikshavns kommune, ja faktisk i hele Vendsyssel, som nu kører efter de nye svømmebadsregler.

”Men de nye regler kommer til at sætte større krav til vores brugere, og specielt vores foreninger som har en stor brugerflade og i den forbindelse en stor kontakt til eksisterende om kommende brugere. For at få det bedste resultat vil vi skulle inddrage alle besøgende i den nye oplysnings kampagne”, fortæller den daglige leder af svømmebadet Jeppe Jacobsen.

Sæby er kendt for at have en ren svømmehal med rent bassinvand, og sådan skulle det gerne blive ved med at være. Derfor beder de alle deres gæster, og alle andre brugere, om at hjælpe dem med at overholde miljøstyrelsens regler om hygiejne.  På den måde kan forbruget af klor begrænses til et minimum, til gavn for både svømmehallen, naturen og ikke mindst dig som svømmer. Kampagnen kommer til at køre i forbindelse med sæson start umiddelbart efter skolerens sommerferie, og fokus vil her være hygiejne i svømmebadet.

”Bagsiden af medaljen ved at være en lav-kloret svømmehal er også vores helt store udfordring, idet de nye regler sætter andre krav til behandlingstid af forurenet vand. Værste scenarie er, at en større forurening af bassiner betyder, at vi risikere at blive nød til at lukke det pågældende bassin resten af dagen, så husk nu at vaske dig uden badetøj og til forældre med små børn husk badebleen. For respektere alle gæster og brugere vores hygiejne regler, så betyder de nye svømmebadsregler blot, at det bliver endnu mere sundt og miljøvenligt at bade i svømmebadet”, slutter den tekniske chef Kim Kupetz.

Baderegler

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forbedret svømmebadsregler sætter større krav til gæsterne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER