Ordet er frit: Træd tilbage, borgmester Birgit Hansen

Ordet er frit: Træd tilbage, borgmester Birgit Hansen

7. maj 2015 - kl. 11:59 - af

ordet_er_frit__foto_600x250Du og byrådet gav ifølge dine udtalelser til pressen tilladelse til en prøveboring efter skifergas ved Dybvad, efter du havde været udsat for et uhørt hårdt pres fra Energistyrelsen. Det borger ikke godt for demokratiet, at du og byrådet træffer beslutning under pres fra en statslig styrelse. Da ministeren så her for 14 dage siden afslørede, at det ikke kun er tale om en prøveboring, men også om udvinding af skifergas, udtalte du til pressen, at det er en bombe. Da burde du – som de foreløbig fire kommuner i Nordsjælland plus Hjørring og Ålborg – have sagt nej til udvinding af skifergas i Frederikshavn Kommune. Og nu, hvor TOTAL ikke lever op til den aftale, de har om brug af kemikalier med kommunen, ja, så lægger du det ansvar for miljøgodkendelserne, der vitterligt er dit og kommunens fra dig. Og giver det videre til Energistyrelsen, dvs. dem, der lagde hårdt pres på dig for give tilladelse til prøveboringen.

Du er valgt på demokratisk vis, men træffer beslutning om en prøveboring efter en ikke-demokratisk proces. Og du accepterer, at staten har presset dig til at sige ja til en prøveboring, som så i virkelighedens verden også er udvinding af skifergas. Og du lægger det ansvar for miljøgodkendelserne, der vitterligt er dit, fra dig.

Du bør træde tilbage som borgmester og tage din udvalgsformand Anders Brandt Sørensen med. Han skriver i pressen, at vi borgere, der benyttede vores demokratiske ret til at møde op i byrådssalen til spørgetid sidste onsdag, har opført os udemokratisk, ja vi har ligefrem invaderet byrådssalen. Nej, borgmester og udvalgsformand – det er jer, der agerer udemokratisk, og I bør træde tilbage for demokratiets skyld. Og for fremtidige generationer af vendelboere. De skal også have ren luft og rent vand.

Ann Bilde – forfatter
Sønderstrand 7
9300 Sæby

 

4 kommentarer til “Ordet er frit: Træd tilbage, borgmester Birgit Hansen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Ordet er frit: Træd tilbage, borgmester Birgit Hansen”

 • Grace Jensen

  Mere klart og tydeligt kan det vist ikke siges.
  Der må være en bedre måde at redde Frederikshavns skrantende økonomi, end at ødelægge vores natur og risikere borgernes helbred. Det er jo heller ikke kun Frederikshavn kommune det går ud over, hvis de mulige miljømæssige problemer opstår, det vil være noget der får vidtrækkende geografiske konsekvenser. Det er højest socialt uansvarligt og usolidarisk, at Frederikshavns kommune har givet tilladelse til disse prøveboringer.

  Borger i Hjørring Kommune Grace Jensen

 • Christian Fredborg

  Her vil jeg så gerne forsvare vores borgmester. Jeg er ikke socialdemokrat, men man skelner ikke så meget til partifarver i lokalpolitik. Derfor vil jeg gerne rose vores borgmester for at kunne samle trådene i byrådet og gøre, hvad der skal til for at rette op på kommunens slukne økonomi. De første mål er nået, og det har været en sej kamp for vores politikere som langt fra er slut endnu. Man kunne måske forestille sig, at borgmesteren inderst inde heller ikke ville have skifergas og første gang Total træder ved siden, af bliver der lukket for hanen. Det kan man da kun være tilfreds med. Skifergas eller ej. Der er brugt 2000 timer på det indtil videre, så hvorfor ikke lægge alt det over til Energistyrelsen? Det burde være et statsligt anliggende og det var iøvrigt også byrådets holdning fra starten. Skifergas er f.eks forbudt i Frankrig, så hvorfor skal et byråd i en lille kommune i Danmark sidde med den abe. Nej, det er rigtigt at sende den tilbage til Energistyrelsen. Vores byråd og forvaltninger skal bruge vores skattekroner og energi på andre opgaver i kommunen og ikke være stik i rend drenge for staten. Det er uhørt af forlange vores borgmester at gå af, når der er så godt greb om tingene. Keep up the good work!

 • Arne Nellemann

  Det kan da ikke komme som en overraskelse at der gives tilladelse til boring i dybvad, alt er tilladt så længe det bare ikke sker i Frederikshavn, men tror nu vi kan være glad for vores borgmester også syntes at boringen skal stoppe, tænk på hvis det havde vores vores tidligere borgmester så havde han sneget sig uden om og sagt det er ikke mit bord, men total har tilladelsen og den kan vi ikke gøre noget ved, for det giver penge i kommunekassen som vi har, hårdt brug for så jeg og div. udvalg kan flytte lidt rundt på økonomien så det hele kommer til at passe.

 • Skifergas er en blindgyde. Vi har mange andre langt mere gunstige måder, vi kan producere energi på i 2015, og hvert år kommer der flere til. Billigere, renere og langt mere fornuftige energiformer at investere i.
  At tro at skifergasudvinding giver “penge i kommunekassen”, Arne Nellermann, er desværre utroligt kortsigtet og naivt. På den lange bane og set fra et samfundsperspektiv er det en underskudsforretning – det viser alle tal og rapporter fra de steder i USA og Australien, hvor skifergasudvindingen efterhånden har nogle år på bagen og i dag har lagt lokalsamfund øde. Beboerne står uden rent drikkevand og med en forgiftet luft, der gør især børn syge, så de må flytte fra hus og hjem.
  Regn ikke med, at det bliver Totals aktionærer eller kommunen, der kommer til at betale regningen, når den begynder at tikke ind om 20-30-40 års tid i form af forurening og klimaforandringer. Det bliver almindelige borgere i lokalområdet og de kommende generationer, der kommer til at betale. Dyrt.
  Spørgsmålet om hvad vi skal mene om skifergas er i sidste ende en moralsk principsag, der kredser om ét grundlæggende spørgsmål: Hvad er det for en verden, vi ønsker at overgive til kommende generationer?
  Hvornår siger vi stop til yderligere investeringer i fossile brændsler, når vi ved, at det er moralsk forkasteligt, at vores politikere tillader firmaer gratis at forurene grundvand og atmosfære?
  Brug måske et par minutter på at høre, hvad almindelige mennesker i Australien fortæller – folk, som har de giftige skifegas-udvindinger tæt inde på livet:
  https://www.youtube.com/watch?v=mlR3CyvKbgw

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Træd tilbage, borgmester Birgit Hansen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER