Søbadets centerbygning som 15 helårsboliger

Søbadets centerbygning som 15 helårsboliger

1. maj 2015 - kl. 14:24 - af

Soebadet_600x250Frederikshavn Kommune har modtaget en ansøgning om ændret anvendelse af centerbygningen ved Sæby Søbad. Ansøgningen skal behandles på næste møde den 5. maj i Plan- og Miljøudvalget.

Ansøgningen begrundes med, at der, efter at ansøgeren overtog bygningen i 2008, ikke har været basis for en fornuftig økonomisk drift af stedet. For at undgå at bygningen kommer til at stå tom og forfalde, ønskes der mulighed for ændret anvendelse til helårsbeboelse.

Ansøgeren ønsker at omdanne det indre af centerbygningen til 14-15 helårsboliger på ca. 120-130 m2.

Centerbygningen er omfattet af en lokalplan, som har udlagt området, som centerbygningen ligger på, til byzone, og området skal anvendes til Sæby Søbads fællesanlæg som restaurant, kursusbygninger, reception, aktivitetsrum samt svømmehus. Feriehusene tilknyttet feriecenteret er beliggende i sommerhusområde.

I kommuneplanen for Frederikshavn Kommune er området ved Sæby Søbad udlagt til fritidsområde med anvendelse til ferie- og fritidsområde, ferieby og feriecenter samt grønne områder.

Området er desuden beliggende inden for et område, der er udpeget som fjernbeskyttelseszone ved en aftalekirke. Udpegningen skal beskytte indblik til Sæby Kirke og har betydning i forhold til placering og højde på nyt byggeri. En del af området til feriecenter Sæby Søbad ligger inden for strandbeskyttelseslinjen. Den eksisterende centerbygning ligger udenfor, men arealet øst for bygningen mod kysten er indenfor beskyttelseszonen. Området ligger inden for kystnærhedszonen, hvor der ikke må udlægges nye sommerhusområder. Der er derfor ikke mulighed for at opføre eller indrette ferieboliger i området.

Det fremgår af dagsordenen, at en ændret anvendelse og evt. bygningsmæssige ændringer og udvidelser skal vurderes i forhold til udpegningen som værdifuldt kulturmiljø samt de hensyn, der ligger i forhold til kystnærhedszonen og beskyttelseszonen om Sæby Kirke.

Der kan ikke forventes tilladelse til ændringer inden for strandbeskyttelseslinjen. Den ønskede ændring fra fritidsområde til helårsboligområde kræver udarbejdelse af kommuneplantillæg samt ny lokalplan.

Ændringens karakter bevirker desuden, at der er krav om foroffentlighedsfase, hvor offentligheden får mulighed for at komme med idéer og forslag til områdets fremtidige anvendelse.

Indstillingen fra Teknik- og Miljødirektøren til udvalgsmødet er, at der som led i den videre planlægning for området afholdes en 4 ugers foroffentlighedsfase. Herefter tages der stilling til konkret planlægning for den ønskede anvendelse.

Centerbygningen ejes af Lars og Marie Dannervig, Frederikshavn. De skriver i deres ansøgning, som er vedhæftet sagen som bilag, at på grund af den urentable drift lukker restauranten med tilhørende faciliteter med udgangen af august måned i år. Personalet på Sæby Søbad samt Ejerforeningens bestyrelse – og herved alle husejere – er informeret herom, og der har efterfølgende været en god dialog med bestyrelsen omkring fremtiden for feriebyens faciliteter.

Ejerne foreslår derfor, at de ved at omdanne det indre i centerbygningen til helårsbeboelse med 14-15 boliger af omkring 120-130 m2 , fremover vil kunne bringe liv omkring centerbygningen og hele området og samtidig have en stor respekt for feriehusene og adgangen til stranden.

Ejerne forklarer i ansøgningen, at de har haft en dialog med et par lokale ejendomsmæglere, som bekræfter den meget store interesse for helårsbeboelse ved vandet i Sæby. Ved en ændret status til helårsbeboelse frem for flere ferieboliger i feriebyen vil der ikke blive bygget i konkurrence med de 100 eksisterende husejere på Sæby Søbad, som udlejer deres boliger.

Tekst af Per Rye

 

En kommentar til “Søbadets centerbygning som 15 helårsboliger” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Søbadets centerbygning som 15 helårsboliger”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søbadets centerbygning som 15 helårsboliger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER