Voerså jollehavn uddybes for kr. 200.000,-

Voerså jollehavn uddybes for kr. 200.000,-

28. april 2015 - kl. 6:44 - af

IMG_7900– Det er i hvert fald det mindste vi kan slippe med, og det kan heller ikke gøre det, fortæller formanden for Voerså Fiskerleje, Mogens Berg Jensen, og fortsætter.
– Vi skal have gravet omkring 10.000 kubikmeter slam op af havnen, og fra havnen og ud til udløbet ved molerne. Et projekt der tager omkring 2½ uge, og som gerne skulle være færdigt omkring månedsskiftet. For omkring 8 år siden fik vi uddybet havnen, men det var i meget mindre grad end denne gang. Udgravningen i havnen er færdig, og lige for tiden arbejder den store gravemaskine i indsejlingen. I havnen er der nu en dybde på 2 meter og flere steder dybere, mens indsejlingen holder 2½ meters dybde, når gravemaskinen er helt færdig.
– Slammet deponeres på den nordlige side af molen, mens en mindre del er anbragt i et hjørne, ved den sydlige side af molen ind mod havnen.
– Vi får ingen støtte nogen steder fra, men så er det da godt, vi selv har pengene. Vi håber så på, det kan holde omkring 3 år, inden vi skal uddybe igen, siger formanden.

Udtjente togskinner sikrer broer
Voerså Fiskerleje skal også til at lægge nye broer ud, som startes på snarligt. Det er det kommunale Havneteam, der skal udføre arbejdet. Til dette projekt har havnen indkøbt et parti brugte jernbaneskinner i Hjørring. Skinnerne vejer i alt 6½ tons, og det betyder ca. 37 kilo pr. meter skinne. Skinnernes funktion er, at holde de nye broer sikkert på plads.
De gamle togskinner var ikke gratis, med udgør en ekstra udgift til Voerså Fiskerleje på omkring kr. 10.000,-

Tekst og fotos. Cille Strøm

IMG_7895 IMG_7897

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså jollehavn uddybes for kr. 200.000,-' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER