Indsigelse til projektet på Rolykkevej 2, Sæby

Indsigelse til projektet på Rolykkevej 2, Sæby

18. april 2015 - kl. 10:46 - af

Rolykkevej_traerRedaktionen har modtaget denne indsigelse, fremsendt til Plan- og Miljøudvalget, fra Advokat Jakob Dalsgaard-Hansen.

Indsigelse til beslutningen om opbakning til projektet på Rolykkevej 2, Sæby.

Jeg er af en række af naboerne til det påtænkte boligbyggeri på Rolykkevej 2 i Sæby blevet bedt om at gennemgå beslutningen truffet den 10. februar af Plan-og Miljøudvalget om at give opbakning til at arbejde videre med det påtænkte projekt.

Gældende kommunalplan og hensyn
Plan-og Miljøudvalget anfører i referatet som et af argumenterne for at tillade det videre arbejde, at området i Kommuneplan 2009-2020 er udlagt til boligområde.

Det synes uforståeligt, at kommunen vil modarbejde klassifikationen af ejendommen Rolykkevej 2 som bevaringsværdig i klasse 4 og tillige har givet tilskud til renovering af, alt sammen mens samme kommuneplan har været gældende. Det bemærkes i øvrigt, at der er tinglyst pligt til tilbagebetaling af samme tilskud på ejendommen.

På baggrund heraf er det svært at se det foreslåede projekt som andet end ren profitoptimering, helt uden hensyn til det samlede indtryk af Sæby som en ældre købstad med naturskøn beliggenhed.

Miljøbeskyttede områder, dyreliv og flora
Det vil være en forudsætning for projektets gennemførelse, at der dispenseres fra åbyggelinien, som er beskyttet efter § 16 i Miljøbeskyttelseslove. Efter denne bestemmelse er der forbud mod at bebygge, beplante og terrænændre inden for åbeskyttelseslinien. Det er også et faktum, at boligerne ud mod Aalborgvej (2. del af det påtænkte projekt) er inden for 300 meter af skovbyggelinien i området.

Da reglerne skal forhindre bebyggelser inden for de anførte grænser vil dispensationerne være i strid med selve kernen i lovens ord.

Hele ideen med beskyttelsen i loven er at undgå, at lokale myndigheder ud fra andre, mindre idealistiske, hensyn dispenserer på bekostning af naturen, der ikke har en selvstændig stemme i den offentlige debat.

Habitatbekendtgørelsen
Det skal yderligere bemærkes, at det er dokumenteret at der lever flagermus i området. Dette fremgår af Miljøministeriets forvaltningsplan for flagermus, udgivet i 2013. Det er et faktum, at fældning af træer vil true flagermusens eksistens, da flagermusen benytter træerne til yngle- og rasteområder. Dette er dokumenteret i ”God praksis for skovarealer med flagermus”, fra 2010, fra samme myndighed.

Mine klienter har lagt projektmaterialets billeder over et luftfoto af det konkrete område, og her er det klart, at anden del af boligprojektet mod Aalborgvej vil medføre betydelig beskæring af træer allernærmest flagermusenes leveområde. Formålet med reglerne i habitatbekendtgørelsen og bekendtgørelse om fredning af visse dyre- og plantearter er, at beskytte arter, der er karakteristiske, truede, sårbare eller sjældne. Reglerne indebærer, at yngle- og rasteområder ikke må beskadiges eller ødelægges.

Øvrige påvirkede parter
Projektet vil også have betydning for fiskeriet i Sæby Å, og for lystfiskerne i lokalområdet.

På nuværende tidspunkt er det fastlagt på et kort fra Sæby Sportsfiskerklub, hvor der er ret til at fiske i den bynære del af Sæby Å. På kortet ses, at der i eksisterende boligområder med direkte adgang til åen ikke er mulighed for at fiske. Hvis boligprojektet bliver realiseret må det forventes, at der vil ske en lignende begrænsning af adgangen til fiskeri. Kortet vedhæftes for god orden skyld.

Ud over at begrænse fiskemulighederne, vil den å-nære bebyggelse tillige i væsentlig grad ændre oplevelsen af området som et offentligt naturområde hvortil der er en almen adgang.

Opfordring til besigtigelse
Da ingen af udvalgsmedlemmerne ses at være valgt i lokalområdet, har mine klienter bedt mig opfordre til at udvalget besigtiger området inden endelig beslutning træffes om dispensationer. Således at det for udvalgets medlemmer er klart hvilken perle af natur, midt i Sæby by, der er på vej til at blive forvandlet til et tæt bebygget boligområde.

Med venlig hilsen

Advokat Jakob Dalsgaard-Hansen

 

En kommentar til “Indsigelse til projektet på Rolykkevej 2, Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Indsigelse til projektet på Rolykkevej 2, Sæby”

  • Johnny Berthelsen

    Tilfældige og overdrevne træfældninger, skiffergasprojektet og nu dette har gjort Frederikshavn kendt som en naturfjendsk kommune.
    Sæby vil miste miljø og identitet i Frederikshavns skygge.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indsigelse til projektet på Rolykkevej 2, Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER