Fra bondedreng på Lolland til journalist i Nordjylland

Fra bondedreng på Lolland til journalist i Nordjylland

11. april 2015 - kl. 8:53 - af

Jorgen-PyndtJørgen Pyndt fra TV2/Nord holder foredrag i sognegården ”Mariehuset” i Sæby den 15. april 2015, kl. 19.30 om et spændende liv med medierne.

Det stod ingen steder skrevet, at Jørgen Pyndt skulle ende som journalist i Nordjylland, da han voksede op på en gård på Østlolland som nummer to i en søskendeflok på fire drenge og med et par hårdtarbejdende forældre. Men sådan gik det. Efter 21 år på ”Sydhavsøerne” flyttede han i slutningen af 1960´erne til Aalborg og Nordjylland.  Først som skrivende medarbejder på det daværende Aalborg Stiftstidende, så 22 år som medarbejder på Danmarks Radio i Aalborg for så at ende som redaktionssekretær, nyhedschef og studievært på TV2/Nord.

Som ung tog Jørgen Pyndt ud at sejle og kom det halve af verden rundt med rederiet Lauritzens ”Argentinean Reefer”, inden han kom i mesterlære på Lolland-Falsters Folketidende. Som ny udlært fik han arbejde på det daværende Aalborg Stiftstidende i den navnkundige og markante chefredaktør Alf Schiøttz-Christensens regeringstid. Midt i 1970´erne skiftede han til Danmarks Radio i Aalborg for at være med til at opbygge den nye regionalradio med de mange nyhedsudsendelser. Han endte som programchef på regionalradioen, inden han sidst i 90´erne skiftede til TV2/Nord som redaktionssekretær og studievært. Her nåede han at blive nyhedschef, inden han i 2011 valgte at blive freelance for at koncentrere sig om produktion af kulturprogrammer – bl.a. det meget populære program ”En god historie”, som Jørgen Pyndt laver sammen med forfatteren og højskolemanden Bjarne Nielsen-Brovst.

Siden har Jørgen Pyndt sagt farvel til TV2/Nord for at leve et aktivt liv i den 3. alder – bl.a. som formand for den store ord-, sprog- og litteraturfestival Ordkraft i Aalborg, som foredragsholder og forfatter.

Det er historien om opvæksten på Lolland og et langt liv i journalistikkens tjeneste, tilhørerne kan glæde sig til den 15. april 2015 i sognegården ”Mariehuset” i Sæby.

Udover journalistikken har Jørgen Pyndt også arbejdet som forfatter. Han har bl.a. skrevet den anmelderroste og meget solgte biografi om Aalborg afgåede borgmester, Henning G. Jensen – ”Henning G. – politisk og privat”, og derudover bogen ”It´s good to see you” om Skagen Festival gennem 40 år, og sammen med Bjarne Nielsen Brovst arbejder han for tiden på en bog om litteraturen i Nordjylland – ”En God Historie – guide til 20 nordjyske forfattere”. Endelig har han, sammen med Keld Jensen, skrevet bogen ”Hip Hop – Freja Op” om Aalborg Frejas gennem 100 år. Freja er den klub, hvor Pyndt slapper af med old boys fodbold. Senest har Jørgen Pyndt skrevet en biografi om den mangeårige borgmester i Hirtshals, Knud Størup.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra bondedreng på Lolland til journalist i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger