Sæby Apotek: Hver 5. får sportsskade!

Sæby Apotek: Hver 5. får sportsskade!

29. marts 2015 - kl. 0:01 - af

apo1 600x250I en netop offentliggjort MEGAFON undersøgelse, som Danmarks Apotekerforening har fået lavet, fremgår det, at hver 5 voksne dansker, er kommet til skade ved sport eller motion inden for de seneste 2 år. Det er særligt motionsformer som løb og træning i motionscentre, der markerer sig. Alt for mange af de der har pådraget sig en skade, fortsatte med at motionere, medens de stadig havde smerter fra skaden, også selv om det kan betyde, at skaden kan forværres. Kun lidt over halvdelen – 57 % – af de skadede søgte råd om behandling af skaden. Rådene der blev givet var fysioterapi, smertebehandling med medicin og RICEM princippet – som tidligere er beskrevet – (Ro, Is, Compression, Elevation og Mobilisering). Desværre fik kun hver tredje der blev anbefalet RICEM behandling, den rette behandling. Halvdelen af de behandlede fik fysioterapi og/eller medicin, fremgår det af undersøgelsen. Der er nogle geografiske forskelle, og noget tyder på, at vi i nord, er mere tilbøjelige til at bide smerten i os, og være nogle vældige karle, men desværre betyder det ikke sjældent, at et skadeforløb bare bliver længere, end hvis man accepterer, at ting (og skader) tager tid.

Det er lidt flere mænd end kvinder der bliver skadet ved motion, og er man under 40 år er der også lidt større risiko for en skade, end hvis man er over. De yngre får hyppigst overbelastningsskader – skader der opstår efter længere tids overbelastning af enkelte muskler eller led – medens de lidt ældre hyppigere får en akut skade. Undersøgelsen viser ikke hvorfor det er således, men det kan være fordi yngre mennesker træner mere intensivt end de lidt ældre,

Omkring 60 % af de skadede oplyste til undersøgelsen, at de fortsatte med at motionere, selv om der var smerter, de risikerer at skaden forværres. 40 % oplevede at skaden var overstået på en højst en måned. Omkring 40 % har vedvarende smerter efter skaden, og 28 % er generet af skaden til hverdag. Der er således rigtig god grund til at søge råd og følge dem, det forkorter skadeperioden, og man har større chance for at komme sig helt over skaden, og kunne bruge kroppen normalt.

God week-end og påske. I næste uge kommer der ingen ”Apoteket informerer”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Hver 5. får sportsskade!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER