Hals Sparekasse og Sparekassen Vendsyssel fusionerer

Hals Sparekasse og Sparekassen Vendsyssel fusionerer

27. marts 2015 - kl. 11:12 - af

Sparv1_600x250Hals Sparekasse med afdelinger i Hals og Vester Hassing fusionerer med Sparekassen Vendsyssel med virkning fra 1.1.2015.

Den stadig svage vækst i samfundet, den lave rente og ikke mindst de kraftigt stigende krav om kapital, de voksende administrative byrder og behovet for bredere kompetencer, har fået Hals Sparekasse til, efter mere end 145 års selvstændighed, at blive en del af Sparekassen Vendsyssel.

”Vi har valgt den løsning, der er bedst for lokalområdet, vores kunder og medarbejdere, og sikrer med sammenlægningen med Sparekassen Vendsyssel, at der er kompetent rådgivning og ekspedition i vores markedsområde i mange år frem”, udtaler formanden for Hals Sparekasses bestyrelse Jens Højer.

Positive muligheder
”Vi ser bestemt mange positive muligheder ved en sammenlægning af de to virksomheder”, siger administrerende direktør for Sparekassen Vendsyssel Vagn Hansen og fortsætter:

”Vi kan ved fælles hjælp udbrede Sparekassen Vendsyssels rådgivningskoncepter og fordelsprogrammer, og sikre kunderne i Hals Sparekasse en fortsat kvalificeret og uopfordret rådgivning, med en række nye fordele. Hovedkontoret i Hals udbygges med erhvervskompetencer og bliver samtidig regionshovedkontor for en ny region, som omfatter afdelingerne i den gamle Hals kommune (Hals, Ulsted og Vester Hassing). Afdelingen i Vester Hassing tilføres flere ressourcer, idet vi ser området som et spændende og attraktivt sted, hvor der er brug for en stærk, kompetent og lokal sparekasse. Derudover vil vi etablere endnu en afdeling i Aalborg, i de lokaler Hals Sparekasse har lejet på Kastetvej. Vi ser Aalborg som en utrolig spændende by, og vores afdeling i det gamle posthus i Algade udvikler sig rigtig godt. Der er god plads til endnu en afdeling i Nordjyllands hovedstad, og vi glæder os til at byde endnu flere nye kunder velkommen i sparekassen”.

Lokal fond i Hals
I forbindelse med fusionen oprettes en almennyttig velgørende fond til støtte for områdets forenings- og fritidsliv i Hals Sparekasses nuværende virkeområde. Fonden får en kapital som ca. svarer til den frie egenkapital i Hals Sparekasse.

Repræsentanter for den nuværende Hals Sparekasse vil i en periode være repræsenteret i repræsentantskab og bestyrelse for Sparekassen Vendsyssel.

Sparekassen Vendsyssel har i gennem hele finanskrisen haft overskud, og den nye sammenlagte Sparekassen Vendsyssel vil fortsat fremstå som et meget solidt pengeinstitut, som kunderne kan være trygge ved, og vil efter sammenlægningen have udsigt til endnu bedre driftsresultater.

Bestyrelserne for Hals Sparekasse og Sparekassen Vendsyssel har godkendt fusionen. Fusionen skal efterfølgende godkendes af de 2 sparekassers repræsentantskab og af Finanstilsynet.

Fakta om sammenlægningen:

Status pr. 31.12.2014 Hals Sparekasse Sparekassen Vendsyssel Den nye Sparekassen Vendsyssel
Udlån 0,2 mia. kr 8,6 mia. kr. 8,8 mia. kr.
Indlån inkl. puljer 0,6 mia. kr. 9,5 mia. kr 10,1 mia. kr.
Egenkapital 0,1 mia. kr. 1,9 mia. kr. 1,9 mia. kr.
Heraf garantkapital 0,0 mia. kr. 1,0 mia kr. 1,1 mia. kr.
Kapitalprocent 17,7 16,9 16,9
Solvensmæssig friværdi 5,9 procentpoint 6,2 procentpoint 6,2 procentpoint
Antal kunder 7.400 87.100 94.500
Antal garanter 2.576 33.900 36.476
Antal medarbejdere 17 327 344
Antal afdelinger 2 24 27

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hals Sparekasse og Sparekassen Vendsyssel fusionerer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER