Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg i Sæby

Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg i Sæby

27. marts 2015 - kl. 12:05 - af

kraeftens_bek_app_600x250Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg i Sæby har netop afholdt årsmøde, hvor formand Emmy Jakobsen bød velkommen, hvorefter hun holdt sin beretning.

Kasserer Jytte Christensen aflagde regnskab og kampagneleder Ditte Knudsen fortalte efterfølgende om den nært forestående landsindsamling den 12. april, hvor det igen er sloganet ”Vis flaget”, der er valgt. Der er fortsat mulighed for at melde sig til at samle ind og lokaludvalget kan altid bruge flere indsamlere.

Formand Emmy Jakobsen sluttede aftenen af, med at fortælle om de kommende aktiviteter, som lokaludvalget har planlagt eller har på tegnebrættet. Lokaludvalget afholder ikke valg til udvalget, man kan melde sig til at være med, og man kan også træde ud af udvalget, når man synes.

Udvalget består herefter af formand Emmy Jakobsen, næstformand Ditte Knudsen, kasserer Jytte Christensen, sekretær Elin Jakobsen og medlem Vivi Krogh.

Udvalget har næste arrangement den 12. april med landsindsamling og senere på måneden den 28. april, hvor der er naturtur i Vesterskov.

Beretning 2014 – 2015 Kræftens Bekæmpelse Sæby Lokaludvalg

”I Sæby Lokaludvalg har vi haft et rigtigt godt og spændende år. Der har været mange spændende opgaver – gode aktiviteter og foredrag. Kræftens Bekæmpelse har på landsplan ca. 470.000 medlemmer, og målet er inden 2016 at nå tallet 500.000 medlemmer.

Årsmøde 2014
I midten af marts måned blev der holdt årsmøde. Det var diætist Margit Oien der fortalte om: Inspiration til at spise god mad. Margit var rigtig god til at dosere ud til os, om gode og sunde tips til hverdagen både for børn – unge og alle vi andre.

Efter foredraget var der kaffebord. Årsmødet blev afviklet – hvor der blev gjort status over året, der er gået og fortalt om, hvilke nye tiltag lokaludvalget lægger op til over det kommende år.
Landsindsamlingen 2014

Ved landsindsamlingen 2014 lykkedes det at få ca. 140 personer til at hjælpe med at samle 125.000 kr. ind gennem Sæby Lokaludvalg.
Det var et flot resultat.

Natur tur
Naturvandringen i maj gik til Professorens Plantage med naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune, som guidede os rundt i det dejlige område tæt ved Sæby. Bo Storm er en engageret naturelsker, og vi mærkede også denne aften, at han brænder for at give ud af sin viden og sine oplevelser. Bagefter var der fælleshygge med bål og aftensang.

Stafet For Livet
I juni deltog nogle af Sæby Lokaludvalgs bestyrelse aktivt i det store og flotte arrangement, som Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Frederikshavn Kommune igen havde arrangeret på Knivholt ved Frederikshavn. Det blev en meget vellykket weekend, hvor mange nye netværk skabtes og andre genså hinanden. Man fik lov at mindes og at bringe ”stafetten” videre.

Cykelløb
I august cyklede ca. 60 personer på den planlagte rute i og omkring Sæbys dejlige natur. Der var start fra Spar Nord. Mottoet var ”Tag cyklen frem”. Forfriskning undervejs – blev nydt i en lille velfortjent pause.
Tipskupon og sponsorerede præmier fra byens handlende og pengeinstitutter blev afviklet efter cykelturen – så der var både motion og spænding på til det sidste.

Rikke Nielsen: En intern aften i september
Vi havde fået et gavebeløb – som skulle bruges til gavn for KB arbejdet i Sæby Gl. Kommune, og bestyrelsen var enige om, at det skulle være brugerne og de frivillige hjælpere i de to træningscafeer i Sæby, som blev inviteret til en forkælelses aften i Manegen.

Rikke Nielsen var en sprudlende og inspirerende fortæller og foredragsholder, og vi skulle løbe stærkt for at følge med Rikke.

Hun er kvik – hurtig i replikkerne – var frisk og rigtig veloplagt. Rikke fortalte om sin bog: “Til sidste fløjt”- om de store op- og nedture i sit liv. Hun er selv kræftramt og er rask nu – hun har været langt nede at vende, men kan nu nyde det fantastiske liv igen med mand og tre børn – hvoraf Magda er født handicappet med Downsyndron.

Rikke gjorde det usædvanlig godt, vi satte pris på hendes friske og ligefremme måde at være på, og vi fik også lidt håndbold snak med ind over. Det var en hyggelig og afslappende aften – hvor vi havde god lejlighed til at snakke og lære hinanden lidt mere at kende også under snak og kaffebord.

Lyserød Lørdag/Støt Brysterne
Lørdag den 4. okt. var der Lyserød Lørdag i Sæby. Der blev solgt en del sponserede gaver fra byens handlende og fra KB venner på Krystaltorvet. Lotteriet, som Ældresagen stod for og Krystal Cafeens overskud, gik denne dag også Kræftens Bekæmpelse.

LOOP Cirkeltræning ved Lisa Farum Kristiansen var igen meget aktiv til Lyserød lørdag. Hele ugen op til var Loop` en ”Lyserød” med mange forskellige aktiviteter.

Slotskælder Sang – Syng sammen aften på Sæbygård
Torsdag den 6. nov. inviterede vi igen til den populære Slotskældersang. Der var hyggestemning – med fællesang og underholdning ved “Trio Acapella” Sæby. Det er de tre søskende Holm, Karin Holm Andreasen – Conny Holm Egeborg og Leif Holm.

Ca. 100 sangglade mennesker mødte op og nød sangaftenen i den gamle og hyggelige slots kælder. Kræftens Bekæmpelse bliver også her synliggjort. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde. Der var mange og flotte sponserede gevinster til amerikansk lotteri fra byens handlende og KB venner, og vi nød de fine platter fra Super Best.

Sæby Lokaludvalg
Vi vil gerne i Lokaludvalget være med til at “synliggøre” Kræftens Bekæmpelse – det gør vi blandt andet ved vore blandede tilbud i vores lille forening ved fællesskab og oplysning.

Det frivillige arbejde med oplysning og inspiration til sund levevis, er det vi står for i Sæby Lokaludvalg. Vi ønsker fortsat at inspirere til f.eks. sund kost og mere motion. Vi vil gerne arrangere foredrag og lave aktiviteter, som er oplysende om kræftsygdomme og forebyggelse. Vi vil også gerne være med til at fortælle om, hvordan man kan lære, at leve videre med sin kræftsygdom og forsøge at få livskvalitet trods diagnosen kræft.

Kræftens Bekæmpelses Lokal forening i Frederikshavn Kommune
Da kommunerne fortsat får større ansvar for sundhedsfremme og forebyggelsesarbejdet, er der brug for at arbejde også politisk på, at forebygge kræft og sikre gode forhold for kræftpatienterne.

Vi har et godt samarbejde med fællesbestyrelsen, som er sammensat af personer fra hele Frederikshavn Kommune. De er i dialog med kommunen om forebyggelse – og sundhedsfremmetilbud.

Hospice i Frederikshavn
”Hospice Vendsyssel”: Det er Georg Thomassen, Dybvad, der er Kræftens Bekæmpelses repræsentant i Hospice Vendsyssels Støtteforening Kamillus` bestyrelse, og han melder, at arbejdet går godt – personalet trives i de nye og gode forhold. Der er stor interesse og opbagning til stedet i de gode omgivelser. Der er mange frivillige involveret i arbejdet. Vi kan glædes over det dejlige Hospice i Frederikshavn.

Til sidst:

Tak til sponsorer og glade givere
Tak for den store velvillighed, når vi er ude at skaffe sponsorer eller anden velgørenhed. Det gælder både gaver, annoncer, brød, drikkevarer, frugt og grønt og meget andet.
Det hjælper alt sammen til at give et overskud, som vi sender til Kræftens Bekæmpelse, der bruger pengene til blandt andet: Rådgivning – forskning -forebyggelse og dermed bedre mulighed for helbredelse af kræftsygdommen.

Tak til bestyrelse og suppleanter
Tak til bestyrelse og suppleanter for hjælpsomhed i årets løb. Tak for de hyggelige bestyrelsesmøder, der holdes rundt i vore hjem. Jeg glæder mig hver gang til vore møder”, fortalte Emmy Jakobsen, der er formand i Kræftens Bekæmpelses Lokaludvalg i Sæby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER