Værestedet – et omdrejningspunkt i Lyngså

Værestedet – et omdrejningspunkt i Lyngså

23. marts 2015 - kl. 0:05 - af

Vaerestedet2012_600x250Aktivitetsniveauet er højt i Den selvejende institution Kulturhuset – Værestedet i Lyngså, og borgerne bakker flot op om deres hus!

Planlagte forbedringer af indgangsparti, garderobe og toiletter står højt på ønskesedlen hos bestyrelsen og ejerkredsen i Værestedet, og nu ser det ud til, at økonomien er til det, lød det i formand Gitte Mortensens beretning til det årlige medlemsmøde.

– Vi har det kommunale driftstilskud på plads for 2015, oplyste Gitte Mortensen, og håber senere at få det årlige tilskud fra Borgerhuspuljen. Ejerforeningen i Værestedet er Borgerforeningen, Lokalhistorisk Forening og ”Vildbasserne”, der alle benytter huset flittigt året rundt til deres arrangementer, hvilket også bidrager til økonomien. Der har været en fremgang på 38 støttemedlemskaber, og mange borgere har tillige tilmeldt sig Forenings-El, lød det fra en glad formand.

Vi arbejdet fortsat med energiforbedringer – og kommer tættere og tættere på at have samlet midler nok, forklarede Gitte Mortensen. Vi søger løbende midler til forbedringer, og regner med, at de indsamlede fondsmidler og tilskud åbner mulighed for gennemførelse af flere af de ønskede forbedringer i løbet af 2015.

– Vi har også fortsat udlejning til medlemmer af vores ejerkreds til private fester, ligesom foreninger kan leje sig ind. Dette dels for at styrke ”Værestedet” som et samlingssted for borgerne i Lyngså og Omegn, og dels for at skaffe bedre økonomi til drift og forbedringer.

Kulturhuset har også lagt rum til hele 12 arrangementer i ”Seniortræf” og de lokale dagplejere benytter Værestedet til deres møder og aktiviteter.

Et helt nyt tiltag er ”Kreativ Aften”, hvor deltagerne mødes over forskelligt håndarbejde og hobbyting, har fået en rigtig god start med deltagere fra både Lyngså, Voerså og Præstbro.

– Men der er stadig plads til flere aktiviteter – så kom bare i gang, lød opfordringen, det er jo ikke kun ”Værestedets” bestyrelse og husets ejerforeninger, der kan lave arrangementer og tilbud til borgerne.

Ejerkredsen udpeger to medlemmer og dagplejerne en repræsentant til bestyrelsen, som mødes først i april, hvor de vil konstituere sig.

Årsmødet var vært ved et lille traktement inden ordet blev givet videre til årets gæstetaler præst og journalist Peter Bandholm, der underholdt ud fra overskriften

”Journalistik – og hvad så? Spredte glimt med sjov og alvor.”

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Værestedet – et omdrejningspunkt i Lyngså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER