Tæt på den ægte vare<br>…

Tæt på den ægte vare

22. marts 2015 - kl. 0:40 - af

Manegen_600x250Fik du ikke oplevet Cohen på Dohnsk i Manegen Sæby Kulturhus, så er der stadig en chance til Ordkraft i Nordkraft.

I over halvtreds år har Leonard Cohen været en markant skikkelse inden for musikken og litteraturen. Han har et tæt forhold til Danmark, som han besøgte både i 2012 og 2013, så måske ser vi ham snart på igen. Indtil da er vi heldige, at vi har en særdeles kompetent ”afløser” i musiker og radioproducer Anders Dohn, som igennem de seneste ti år har markeret sig som Danmarks flittigste fortolker af den canadiske mester.

For nylig kunne Dohn og Co opleves i Sæby, hvor biblioteket havde ”Cohen på Dohnsk” i sit forårsprogram. – Desværre havde sættenissen være på spil, og programsat koncerten til den 8. april, og det er ikke rigtigt, beklager biblioteket. Måske var det også derfor at koncerten ”kun” fik tilslutning af ca. 40 gæster – og det var synd, for de fik sig en virkelig fantastisk oplevelse.

I det hele taget er det modigt at kaste sig ud i fortolkning af en mester, men Anders Dohn og hans musikalske makker, journalist og musiker Carl Johan Rosenberg gjorde det så overbevisende, og med så stor respekt, at tilhørerne måtte overgive sig.
Cohens tekster har Dohn fortolket og oversat til dansk, det i sig selv er noget af en satsning, men det er slet ikke et problem og musikken – det er stadig den kendte. Dohn og Co fangede den helt ægte Cohen – følsomt, melankolsk og humoristisk, ja, ind i mellem så hårene rejste sig.
Undervejs blev der krydret med anekdoter om Cohen, og der er ingen tvivl om, at Anders Dohn er en kæmpe fan, der tilmed har mødt mesteren selv. For de tilstedeværende Cohenfans var der ekstra guf, og der var ingen tvivl om, at de opdagede de små indlagte finter – en særlig hyldest til den store mesters måde at agere på scenen – kort sagt en aften gennemført til mindste detalje.

Der var en god stemning – andægtig uden at være højtidelig, og det var tydeligt, at de tilstedeværende nød at være noget af det tætteste man kommer på den ægte vare.

Du kan stadig nå det!
Cohen på Dohnsk har i vinterhalvåret været rundt på regionens biblioteker med deres musikalske arrangement, som optakt til Nordjyllands største ordfestival Ordkraft i Nordkraft. Der kan tilhørerne også opleve den dygtige duo, idet Anders Dohn og Carl Johan Rosenberg spiller på Ordkraft, fredag den 10. april, kl. 20.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tæt på den ægte vare
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger