Sæby Apotek informerer om høfeber

Sæby Apotek informerer om høfeber

22. marts 2015 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250Alt tyder på at foråret banker på døren. Det betyder mere lys, solskin, højere temperaturer og pollen – det sidste er en plage for rigtig mange mennesker. Faktisk regner man med at ca. 25 % befolkningen i større eller mindre grad plages af høfeber. Det giver sig udtryk i kløe i næse og øjne, løbenæse og nysen, næsen kan blive tæt, nogle oplever søvnbesvær, hovedpine og træthed og ikke mindst en generel utilpashed. Høfeber kædes ofte sammen med astma, høfeberpatienter har øget risiko for at udvikle astma, og omkring 80 % af patienter med allergisk astma har også høfeber.

Der findes i dag ikke nogen entydig forklaring på den hyppige forekomst af høfeber. Det menes at vores indeklima i hjem og på arbejdspladser bærer en del af skylden, fordi i vores tætte og isolerede huse, er god grobund for allergener f.eks. fra husstøvmider og dyrehår. I udemiljøet peger man på forurening af f.eks. sodpartikler og nye planter, eksempelvis platan og bynke.

Personer der gennem lang tid har lidt af høfeber vænner sig under tiden til symptomerne, og anser dem nærmest som noget normalt. Det kan gøre det vanskeligt at stille den rigtige diagnose.

Børn der rammes af høfeber oplever ofte, at det går ud over indlæring og skolegangen, særligt plagsomt er det når høfeberen sætter ind omkring eksamenstiden, hvor nerverne i forvejen er på højkant. Det kan betyde dårligere eksamensresultater, end hvis man ikke havde været påvirket. Også voksnes præstationsevne påvirkes – med den generelle utilpashed og de øvrige symptomer reduceres produktiviteten.

For at få det bedst mulige ud af situationen, er det vigtigt at sætter en tilstrækkelig behandling ind. Det kan være formålstjenligt at tale med sin læge, især hvis høfeberen varer længere tid, eller er stærkt generende. Lægen kan ved hjælp af tests finde ud af hvad det er man er overfølsom over for, og kan sætte en behandling i gang. Er man mindre plaget, kan apoteket give vejledning i en behandling, der dæmper symptomer for øjne, næse og resten af kroppen.

Et par råd om hvad man kan gøre for at reducere påvirkningen.

 Husk medicinen

 Slå græs, mens det er fugtigt af dug

 Tør ikke tøj udendørs i pollensæsonen

 Skyl håret for pollen inden du går i seng

 Hold bilens vinduer lukket, og få monteret et pollenfilter i indsugningen hvis det er muligt.

 Brug solbriller eller cykelbriller, når du cykler – så undgår du pollen i øjnene

 Luft ud tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når pollentallet er lavt.

 Tjek pollentallet på http://www.astma-allergi.dk/dagenspollental

 Hold dig inden dørs når det er muligt.

 Undgå pelsdyr, de kan have pollen i pelsen.

 

God weekend

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer om høfeber' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger