Skoleleder på ny friskole ansat med fuld opbakning

Skoleleder på ny friskole ansat med fuld opbakning

15. marts 2015 - kl. 1:07 - af

GrønnesedleriAgerstedPå Agersted Friskole begynder rammerne omkring byens nye skole at tage form. Onsdag d. 11. marts vedtog en enstemmig generalforsamling at ansætte bestyrelsens kandidat til skolelederposten, nemlig 44-årige Gitte Troelsgaard.

Gitte er uddannet lærer fra Hjørring Seminarium i 1998 og har undervist i flere forskellige fag, både i folkeskolen og i friskoler. Gitte har også tidligere været skoleleder for Hune Friskole. Som lærer har Gitte engageret sig i hvert enkelt barn og hun fortalte på generalforsamlingen, hvor meget det for hende betyder, at alle får den bedst mulige skolegang.

”For mig skal en god undervisning gøre eleverne nysgerrige og ivrige efter at lære og samtidig sikre, at eleverne er aktive i undervisningen”, forklarer Gitte, der ser sig selv som et udpræget friskolemenneske.

”Gennem årene er jeg kommet til at brænde for de frie skoler, hvor der bl.a. er stor mulighed for anderledes undervisningsformer, hvor der ikke er langt fra tanke til handling, og hvor der ofte er et tæt skole-hjem-samarbejde. Det glæder mig meget at få lov til at være en del af Agersted Friskole og være med til at synliggøre skolens værdigrundlag i årene fremover”, slutter hun.

Bestyrelsen havde valgt Gitte gennem en ansættelsesproces, men det var generalforsamlingen, der havde den endelige beslutningskompetence, og alle de stemmeberettigede deltagere havde fået udleveret både en rød og en grøn stemmeseddel. Da man nåede til afstemningen fløj en skov af grønne sedler i vejret og der var ingen røde at se.

”Det var virkelig dejligt med total opbakning til Gitte som vores nye skoleleder”, fortæller Marlene Ulrikke Hedegaard, der er medlem af bestyrelsen for Agersted Friskole. Hun tilføjer, at hun samtidig ser det som et tegn på, at forældre og borgere i byen også har tillid til, at bestyrelsen fortsat arbejder i den ønskede retning med friskolen, som pt. har 72 indskrevne børn.Marlene fortæller desuden, at næste skridt i ansættelsesprocessen er taget, idet man netop har opslået 5 lærerstillinger og barsler med nyt om SFO og den tilhørende børnehave.

Friskole med børnehave
Blandt de mange opgaver, som den nye friskole står overfor, er opstarten af den tilhørende fribørnehave i Agersted en af dem, der er på programmet i den aller nærmeste fremtid.

”Selvfølgelig skal vi da have en børnehave i Agersted, når kommunen lukker vores Landsbyordning til sommerferien. Og med 22 indmeldte børn på nuværende tidspunkt, bliver det også en realitet”, lyder det fra Marlene Ulrikke Hedegaard.

Bestyrelsen for Agersted Friskole har nedsat et udvalg, der tager sig af alle de vigtige opgaver omkring etablering af den nye børnehave herunder ansættelse af personale, forhandling med kommunen om bygninger, godkendelser, økonomi mv., og her regner man med at have nyt at melde ud allerede i løbet af næste uge.

GitteogJakob

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleleder på ny friskole ansat med fuld opbakning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER