Foredrag om to stærke kvinder på Sæbygaard

Foredrag om to stærke kvinder på Sæbygaard

12. marts 2015 - kl. 16:06 - af

saltlandetSaltlandets Historiske Forening for Sæby og Omegn afholder torsdag den 19. marts kl. 19.00 foredrag i Riddersalen på Sæbygaard. Her vil Hans P. Rasmussen fortæller om to stærke kvinder, Agnes Henningsen og Bodil Koch. Agnes Henningsen kæmpede en livslang kamp for, at kvinder kunne få samme muligheder og rettigheder som mændene og Bodil Koch blev verdens første kirkeminister.

Begge disse to pragtfulde kvinder var banebrydende for et nyt, friere tænkende og tolerant samfund, hvor alle, uanset køn eller andre forskelle, har ligeret og pligt.

Agnes Henningsen (1868- 1962) var med i den kulturradikale kreds omkring Georg Brandes. Hun kæmpede i sine mange romaner en livslang kamp for som kvinde at have de samme muligheder og rettigheder som mændene – og blev derfor meget udskældt i brede kredse. Hun skrev et hovedværk i dansk litteratur, nemlig selvbiografien i otte bind, og hun blev mor til Poul Henningsen. Hun var en af de kvinder, der kom til at betyde rigtig meget i nyere, dansk historie.

Bodil Koch (1903 – 1972) blev verdens første kirkeminister – og var det i 13 år i træk! Selv blandt meget traditionelt tænkende mænd opnåede hun en enorm respekt for både faglig dygtighed og ubøjelig integritet. Hun var en meget flittig debattør i både skrift og tale. I 1947 skrev hun, at ”Kvinden ikke blot skal sidde og værne de menneskelige grundværdier, hun skal ud og kæmpe for at skabe et samfund, der bygger på disse menneskelige værdier.”

Entre 50,00 kr. incl. Kaffe. Der kan købes øl og vand.
Tilmelding til arrangementet skal ske på tlf. 9846 3368, eller sms på 2148 7994 eller mail dan@thegeorge.dk.

En kommentar til “Foredrag om to stærke kvinder på Sæbygaard” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Foredrag om to stærke kvinder på Sæbygaard”

  • Holger Almholt

    Bodil Koch var ikke verdens første kirkeminister- hun var verdens første KVINDELIGE kirkeminister

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om to stærke kvinder på Sæbygaard' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER