Ombudsmanden afgiver indledende svar i skolesag

Ombudsmanden afgiver indledende svar i skolesag

7. marts 2015 - kl. 9:07 - af

Saeby skole foto_600x250En række bekymrede forældre til børn på skolerne i Sæby by har indsendt klage til Ombudsmanden og Statsforvaltningen over Frederikshavn Kommunes fremgangsmåde i forbindelse med beslutningsprocessen om en helt ny gennemgribende opdeling af eleverne på Sæby Skole og Sæbygårdskolen i henholdsvis 0.-4. klasse og 5.-9. klasse.

På vegne af Ombudsmanden har forældrene nu modtaget et indledende svar fra en specialkonsulent i den pågældende institution.

Den første konklusion er, at Ombudsmanden på nuværende tidspunkt ikke kan gå yderligere ind i sagen, så længe en anden myndighed (Statsforvaltningen) fortsat har sagen til vurdering og endnu ikke har afgivet noget svar.

Imidlertid meddeles det fra Ombudsmanden, at man i denne konkrete sag har besluttet, at man vil forlænge klagefristen, så et kommende svar fra Statsforvaltningen vil kunne indgå i Ombudsmandens vurdering, såfremt forældrene til den tid opretholder deres henvendelse.

Martin Hareskov Larsen, som er en af de forældre, der har rettet skriftlig henvendelse, forklarer til Sæby Avis, at han er tilfreds med Ombudsmandens indledende svar. Forældregruppen afventer nu Statsforvaltningens svar, inden man vurderer det videre forløb.

Det fremgår også af Ombudsmandens svar, at denne institution har været i telefonisk kontakt med Statsforvaltningen. Ombudsmandens kontor opfordrer forældrene til at afvente Statsforvaltningens svar.

Om selve den kommunale aktindsigt anviser Ombudsmanden, at forældrene kan rette henvendelse til kommunen med ønske om at blive vejledt og få anvist, hvordan klagemulighederne udnyttes.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ombudsmanden afgiver indledende svar i skolesag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger