Fokuseret og målrettet tilsyn på hjemmehjælpsområdet i 2015

Fokuseret og målrettet tilsyn på hjemmehjælpsområdet i 2015

6. marts 2015 - kl. 14:24 - af

Tousgaard_600x250Socialudvalget i Frederikshavn Kommune besluttede den 3. december 2014, at der i 2015 skal være et skærpet fokus på fritvalgsområdet vedr. levering af hjemmehjælp. Dette betyder konkret, at der vil blive foretaget uanmeldte tilsyn ved alle Frederikshavn Kommunes leverandører af hjemmehjælp. Det gælder både private leverandører såvel som den kommunale leverandør. Der vil ligeledes blive aflagt besøg hos et antal borgere pr. leverandør, der udvælges på baggrund af en repræsentativ stikprøve.

Konkret vil tilsynet på hjemmehjælpsområdet have flg. 3 fokusområder:

  • Får borgeren i Frederikshavn Kommune den visiterede ydelse med den rette kvalitet?
  • Modsvarer medarbejdernes kvalifikationer kravene til ydelsernes udførsel og kvalitet?
  • Er hjælpen til borgerne med håndtering af medicin i orden og i øvrigt i overensstemmelse med gældende regler og krav på området?

Udgangspunktet for dette tilsyn vil således være borgerens oplevede kvalitet i forhold til den leverede hjælp, samt kvaliteten i den leverede ydelse borgerne får. På denne vis vil tilsynet koncentrere sig om at afdække servicen generelt, tilfredsheden med leveringen af hjælpen, hjælperens fremtræden samt informationen om bevillinger og kendskabet til mulighederne for at bytte ydelser og skifte leverandør mv.

Tilsynet tilrettelægges og udføres i et samarbejde mellem den private tilsynsvirksomhed Revas ApS og Frederikshavn Kommune. Her vil borgere såvel som den enkelte leverandør af hjemmehjælp blive involveret i processen for at afdække ovenstående hovedfokusområder for tilsynet.

Revas vil desuden få overleveret den kommunale stikprøveundersøgelse, der er gennemført i januar 2015, materiale fra FOA og IMS, breve fra tidligere ansatte medarbejdere hos IMS samt øvrigt relevant materiale for gennemførelsen af tilsynet.

Tidsperspektivet for tilsynet vil være 3-4 måneder i perioden fra marts til juni 2015. I løbet af denne periode vil der komme to tematiserede delrapporteringer om de særlige fokuspunkter. Disse afrapporteringer vil Socialudvalget behandle på deres kommende møder igennem perioden for tilsynet.

Det er væsentligt, såfremt Revas i forbindelse med det fokuserede og målrettede tilsyn får kendskab til kritisable eller graverende forhold hos borgere eller leverandører, bliver Center for Social og Sundhedsmyndighed i Frederikshavn Kommune omgående informeres herom.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fokuseret og målrettet tilsyn på hjemmehjælpsområdet i 2015 ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER