Yderligere 251 millioner til aktionærerne i Spar Nord

Yderligere 251 millioner til aktionærerne i Spar Nord

3. marts 2015 - kl. 11:20 - af

Spar-Nord_skilt_600x2501Som en konsekvens af Spar Nords nylige salg af samtlige bankens aktier i Nørresundby Bank foreslår Spar Nords bestyrelse nu en ekstraordinær udbyttebetaling til bankens aktionærer på i alt 251 millioner kroner svarende til 2 kroner per aktie.

Spar Nords bestyrelse indstiller nu til bankens generalforsamling 22. april, at der vedrørende regnskabsåret 2015 udbetales 251 millioner kroner i ekstraordinært udbytte til bankens aktionærer. Indstillingen kommer på baggrund af den ekstraordinære generalforsamling i Nørresundby Bank torsdag, hvor aktionærerne – herunder Spar Nord – besluttede at ophævede stemmeretsbegrænsningerne og på den måde bane vejen for Nordjyske Bank købstilbud på Nørresundby Bank. Købstilbuddet indebærer, at aktionærerne i Nørresundby Bank modtager 335 kroner samt 1 ny Nordjyske Bank-aktie for hver Nørresundby Bank-aktie.

Tjener aktionær-interesser
Spar Nord har på forhånd indgået en aftale med en kreds af professionelle investorer om salg af de aktier i Nordjyske Bank, som Spar Nord modtager, og dermed realiserer Spar Nord en samlet regnskabsmæssig gevinst i niveauet 220 millioner kroner.

– I hele forløbet om Nørresundby Bank har vi forholdt os nøgternt til, hvilket udfald der vil tjene vores aktionærers interesser bedst. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med den her afslutning på forløbet og udsigten til, at vi nu kan udbetale yderligere 2 kroner per aktie i udbytte til vores aktionærer, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

– I det nuværende marked er det vores indtryk fra den dialog, vi løbende har med vores aktionærer, at udbytte står højt på ønskelisten, og derfor er det oplagt, at vi sender pengene tilbage til aktionærerne, tilføjer han.

Udbytte: 450 millioner kroner
På baggrund af Spar Nords årsresultat for 2014 har bestyrelsen i forvejen indstillet til generalforsamlingen, at der udbetales 33 procent af årets resultat på 614 millioner kroner efter skat svarende til godt 200 millioner kroner. Dermed er der udsigt til et samlet udbytte til Spar Nords aktionærer på godt 450 millioner kroner svarende til 3,60 kroner per aktie, såfremt Spar Nords generalforsamling 22. april accepterer bestyrelsens indstilling.

Kapitalmæssig lettelse og opjustering af forventninger til 2015
Ud over den umiddelbare gevinst på cirka 220 millioner kroner indebærer salget af aktierne i Nørresundby Bank også en kapitalmæssig lettelse, som betyder, at Spar Nords egentlige kernekapitalprocent forventes at være i niveauet 13,3 ved udgangen af første kvartal i år, mens den samlede kapitalprocent forventes at være i niveauet 15,4.

Aktiesalget betyder ud over den umiddelbare gevinst også, at Spar Nords basisindtjening vil blive reduceret med Spar Nords forholdsmæssige andel af Nørresundby Banks forventede resultat. På baggrund af disse forhold forventer Spar Nord nu en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1.400 millioner kroner for hele 2015.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Yderligere 251 millioner til aktionærerne i Spar Nord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger