Brug en formiddag for verdens fattigste

Brug en formiddag for verdens fattigste

19. februar 2015 - kl. 10:00 - af

Landsindsamling folkekirken_600x250Søndag den 8. marts 2015 deltager Sæby og Volstrup sogne igen i Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling til gavn for verdens fattigste.

Nogle mennesker lever i fattigdom af naturskabte årsager. Det kan være tørker, oversvømmelser eller jordskælv, der har skabt nøden. Ofte er det dog forhold skabt af os mennesker, der enten er den direkte årsag eller medårsag til fattigdom. Det gælder f.eks. i Nepal, hvor landets 4,5 millioner dalitter – også kaldet kasteløse – fastholdes i fattigdom på grund af mange generationers diskrimination mod dem.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for verdens fattigste; med akut nødhjælp efter katastrofer, langsigtet udviklingshjælp for at bekæmpe sult samt fortalerarbejde lokalt og internationalt for at forbedre forholdene for særligt udsatte grupper som f.eks. kasteløse.

Det kan lade sig gøre at afskaffe fattigdom, og det går faktisk bedre i udviklingslandene, end mange tror. Ekstrem fattigdom er halveret siden 1990, og det betyder, at der nu er 700 millioner færre mennesker, der lever under FN’s fattigdomsgrænse end for 25 år siden. Desværre er der dog stadig 1,2 mia. mennesker, der lever i ekstrem fattigdom.

Den 8. marts 2015 vil Sæby og Volstrup sogne gå sammen med 1.300 andre sogne og 20.000 frivillige over hele landet for at støtte Folkekirkens Nødhjælps kamp for verdens fattigste.

”Vi deltager igen i sogneindsamlingen, fordi det er en god mulighed for at samles i sognet og have en givende, meningsfuld og hyggelig dag, eller når vi vælger at bruge en halv dag af vores søndag på at samle ind, så gør vi en forskel for flere fattige familier, som virkelig har brug for det eller dagen er en virkelig god oplevelse for vores konfirmander, der lærer, at det nytter noget gå sammen for at gøre en forskel for andre mennesker”, siger indsamlingslederne Benth Holst Andersen og Finn Jonasson, Sæby.

Sidste år samlede de godt 15.000 kr. ind i Sæby og Volstrup, og dette resultat håber de naturligvis at kunne overgå i år, men de skulle gerne have flere indsamlere, således de kan dække endnu flere ruter.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 8. marts – og meld dig gerne som indsamler på Sæby Kirkekontor, Strandgade 13, 9300 Sæby, tlf. 9846 3937.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brug en formiddag for verdens fattigste' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER