Trafik kaos i Sæby´s morgentrafik fra august…

Trafik kaos i Sæby´s morgentrafik fra august…

15. februar 2015 - kl. 0:08 - af

debat_600x250Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Lars Oldager, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Planen for Bæredygtigt Børneområde ang. sikker skolevej i Sæby, medfører et nyt signalanlæg ved Aalborgvej og Nordens allé. Dette signalanlæg skal bruges af de skolebørn der skal krydse vejen. Børnene skal trykke på en knap, der derefter giver rødt lys på Aalborgvej, således Skolebørnene kan krydse vejen.

I teorien en OK løsning !!!

Praksis er dog en anden. Der er over 230 Skolebørn der typisk vil vælge denne krydsning.

Dette betyder, at skolebørnene som skal krydse i tidsrummet 07.40 – 07.55, vil via tryk for rødt lys, skabe kø på Aalborgvej i det meste af dette tidsrum. Mellem 07.30 og 08.30 kører der 3000 køretøjer på strækningen. Man kan forestille sig køer på 50-100 biler i hver retning som låser Sæby´s morgentrafik, i værste tilfælde…

Trafikanterne vil efter noget tid, sikkert vælge en anden rute, som eksempelvis Otto Banners vej og Holger Paghs vej, eller køre ind af Nordens Allé eller Toldbodvej for at komme ind igennem byen, hvor der mange steder ikke er foranstaltninger til sikker skolevej, der er beregnet til at imødekomme denne store stigning af tunge og lette trafikanter.

Otto banners vej er samtidigt en af de veje som kommunens ingeniør mener skal bruges af alle de krydsende elever over til Sæbygaard skole afdeling..

Dette er en meget uheldig udvikling, og vil være med til at skabe potentiel farlig trafikvej med store chancer for ulykker.

Eller være med til at skabe betydelige omkostninger ved etableringer af flere cykelstier osv.

Jeg ønsker, en undergående Cykel-og gangsti under Aalborgvej, således trafikken kan forløbe uhindret og ikke mindst skabe sikre rammer for vores skolebørn i Sæby, når de skal til og fra skole afdelingerne.

Når dette er sagt, skal det påpeges, at en undergående cykelsti er meget omkostelig. Hvilket i den sidste ende vil betyde at de planlagte besparelser i forbindelse med Bæredygtigt Børneområde for Sæby´s vedkommende ikke længere vil være tilstede.

Derfor mener vi, at der igen skal kigges på, om det var den rigtige beslutning, at dele eleverne i Sæby. Man har i Hjørring valgt, at lytte til borgerne og medarbejderne, hvilket vi mener, vil give god mening for Sæby´s vedkommende.

Vælger Byrådet at lytte til borgerne, og genvurdere muligheden for at bevare 0-9. kl. på begge skoler, kan kommunen spare betydeligt mere. Der skal ikke oprettes intern skolebus kørsel, der skal ikke iværksættes betydelige ændringer ifbm. Sikker skolevej, Infrastrukturen omkring skole afdelingerne skal ikke ændres og sidst og ikke mindst kan skolebørnene i Sæby stadig færdes sikkert til og fra deres skoler.

2 kommentarer til “Trafik kaos i Sæby´s morgentrafik fra august…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Trafik kaos i Sæby´s morgentrafik fra august…”

 • Kim Trolle Wadum

  De fleste borgerer tænker nok som jeg selv, at det er en komplet idiotisk løsning, som kun er kommet til pga. et forlig.
  Enten gad politikerne ikke diskutere dette mere, eller også var det et spørgsmål om at klø hinanden på ryggen, så der kunne komme andre ting igennem i samme omgang.

  Men når det så er sagt, skal jeg lige kommentere lidt på Otto Banners Vej.
  Hvis de har påtænkt at denne skal bruges til skoletrafik, skal de nok kraftigt overveje at oprette nogle chikaner i den øverste ende, helt oppe ved byskiltet.
  Der bliver til tider kørt voldsom stærkt på denne vej, især om sommeren.
  Jeg snakker ikke om 60-70km/t, men langt over dette.
  Og det er desværre også folk der enten selv bor på vejen, eller en af de tilstødende sideveje, eller af dem der skal lidt længere ind til f.eks. Elisabeth Billes Vej.

  Vi har selvfølgeligt henvendt os vedrørende hastigheden, men fik blot flg. svar:
  “Der er ikke konstateret uheld med personskade inden for de seneste 5 år”…
  Så med andre ord skal der lig på bordet. Skal dette mon være et skolebarn?
  De har jo også målt hastigheden, men når de så gør det, er det langt nede mod svinget, hvor hastigheden ikke er særligt stor.
  (Jeg mener at de målte gennemsnitsfarten til ca. 60k/mt da vi henvendte os, men jeg vil ikke hænges op på det)

  Dette er sikkert ikke enestående for vores vej, men ikke desto mindre et stort problem.

 • Hvad der dog i vejen for at skolebørn kan tage sæbygårdvej eller Sdr ringvej hvor der med rundkørseler er sikker vej til skolen . Det har da været muligt i alle de år jeg har haft skolebørn som skulle krydse Ålborgvej

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trafik kaos i Sæby´s morgentrafik fra august…' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER