Grundskatter til Frh. Kommune – opkrævning en måned før !

Grundskatter til Frh. Kommune – opkrævning en måned før !

4. februar 2015 - kl. 10:57 - af

laeserbrev_hav_600x250Frederikshavn Kommune har udsendt indbetalingskort til borgerne med forfaldsdato 2.2.2015, hvilket er 1 måned tidligere, som i tidligere år.

Det betyder, at man opkræver næsten 115.000.000 ( 1. halvår) en måned tidligere.

Undertegnede modtog opkrævningen 12 dage  !!!  før forfald, idet Kommunen ikke har bekendtgjort i hverken Nordjyske, Saeby eller SkagensAvis om denne ændring.

Det betyder, at de borger, som benytter sig af en budgetkonto i deres pengeinstitut, kommer til at få et overtræk, idet budgetterne ikke er ændret i forhold til ny forfaldsdato.

I det værste tilfalde betyder det en overtræksrente på 28,75 %, svarende til en rentebetaling fra borgerne til deres pengeinstitut på ca. 2.700.000.

Iflg. forbrugeroplysning, forbrugerrådet skal en betalingsfrist være rimeligt.

Efter bedømmelse fra en juraprofessor fra Aalborg Uni. er en frist på 12 dage ikke rimeligt, når så store grundskatter skal opkræves med så kort varsel,- han anbefaler, at klage til forbrugerombudsmanden.

Selvom kommunen mangler likviditet p.g.a. forkert pengeforbrug er dette adfærd fra kommunen ikke bare evt. juridisk uholdbar, men også moralsk forkert.

Byrådet har tilsyneladende ment, at borgerne ikke opdager det, men folkepensionister som får folkepension udbetalt med ca. 7.000 den 31.1.15 kan ikke betale imellem 8.000 og 16.000 kr. 1 måned tidligere !

Måske skulle kommunen alligevel under statens administration  ?

Mange store beløb bliver anvendt helt forkert,- hvor er de byrådsmedlemmer, som rydder op ?

Desuden har rigsrevisionen fastslået at mange grundvurderinger i landet er helt forkerte !

Venlig hilsen
Eckhard Patzlaff

 

2 kommentarer til “Grundskatter til Frh. Kommune – opkrævning en måned før !” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Grundskatter til Frh. Kommune – opkrævning en måned før !”

  • Edel Sørensen

    Forrige søndag var jeg i Syvstenhallen for,at se et barnebarn spille håndbold,men ak,dommeren aflyste kampen,banen var farlig,at spille på,der lå blank vand flere steder på gulvet,fordi taget er utæt.Kan det være rigtigt,at kommunen ikke kan finde penge til et nyt tag,ell.allerhelst en ny hal.Der dyrkes altså sport i de mindre byer i kommunen,DET glemmer politikerne sommetider,hvad er en stor fejl..Der er mange lokale der bruger deres fritid på foreningslivet her..Tænker på det nye Isstadion Frederikshavn har fået,som har kostet mange penge.( Det var der nok penge til).Husk beboerne i de små byer betaler også skat..Håndboldkampen blev med forsinkelse spillet i Sæby,hvor der heldigvis var en ledig hal.Så I politikere,tænk jer godt om,når I deler penge ud.

  • Jamen er det ikke typisk at de bare tager uden at meddele det først, de mener nok at det er bedre med tilgivelse end et nej. Vi som borgere skulle lige forlange en betaling fra kommunen en måned før tiden, så er det nok nemmere at vinde i lotto end at få dem til det. Men gør som jeg jeg afviste betalingen via PBS og ringede og sagde der var ikke dækning på kontoen før næst kommende måned, så var det problem løst, de skal ikke bare tage penge som de har løst til. Det er sgu ikke en gavebod vores kontoer.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grundskatter til Frh. Kommune – opkrævning en måned før ! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger