Spar Nord Sæby: Din ferie bliver dyrere i år

Spar Nord Sæby: Din ferie bliver dyrere i år

31. januar 2015 - kl. 0:03 - af

SN_Ida_Schroeder_080514_IMG copyEn svag dansk krone gør det lige nu markant dyrere at feriere på flere af danskernes foretrukne rejsemål. En opgørelse fra Spar Nord Sæby viser, at det er blevet mere end 20 procent dyrere at være dansk turist i lande som Egypten, Tyrkiet og Thailand sammenlignet med sidste år.

Når danskerne i de kommende uger rejser på vinterferie til varme destinationer, er der stor forskel på, hvor langt feriebudgettet rækker sammenlignet med sidste år.

På populære feriedestinationer som Egypten, Tyrkiet og Thailand er valutaen blevet op til 20 procent mere værd. Og når prisstigninger i landene medregnes, bliver det samlet set mere end 20 procent dyrere at købe udflugter, gå på restaurant og i det hele taget handle lokalt i de tre lande.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Spar Nord Sæby, og ifølge privatkundemedarbejder Ida Schrøder kan det betyde en ekstraregning på flere tusinde kroner.

– Hvis du er af sted i 14 dage og har et dagligt forbrug på 1.000 kroner, så løber den samlede ekstraregning op på omkring 3.000 kroner sammenlignet med, hvad samme tur ville have kostet sidste år, siger hun.

Danmark sakker bagud
Når danske kroner mister værdi over for egyptiske pund og thailandske bath, skyldes det blandt andet, at de to valutaer er knyttet til den amerikanske dollar. Og netop den amerikanske dollar er det seneste år styrket markant i forhold til euroen og den danske krone, fordi amerikansk økonomi klarer sig langt bedre end den europæiske økonomi.

– Arbejdsløsheden i USA nærmer sig lavpunktet fra før krisen, og der er generelt kommet godt gang i økonomien. Modsat er vi i Europa tæt på den højeste arbejdsløshed nogensinde, og vi er først nu begyndt at ane en svag fremgang, uddyber Ida Schrøder og fortsætter:

– Og resultatet er altså, at euroen svækkes markant i forhold til dollaren, og eftersom den danske kroner er bundet til euroen, ja så falder værdien af vores kroner også.

Hvad angår den styrkede valuta i Tyrkiet, så skyldes det også, at det store fald i olieprisen i særlig grad kommer den tyrkiske økonomi til gavn.

Alt i alt er det blevet 21,4 procent dyrere at feriere i Tyrkiet, mens prisstigningen for danske turister i Egypten og Thailand lyder på henholdsvis 22,9 og 21,2 procent.

Metodiske bemærkninger
Inflationen, som kan være meget høj på nogle af danskernes favoritrejsemål, er regnet med i prisændringen for at give det mest præcise billede af, om det er blevet billigere eller dyrere at være turist i landene. Forskellen i valutakurserne er opgjort per 23. januar 2014 og 23. januar 2015.

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 71 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Grafik_Saa meget dyrere bli copy

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Din ferie bliver dyrere i år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER