Projekt OPTUR i ældreplejen<br>…

Projekt OPTUR i ældreplejen

31. januar 2015 - kl. 10:45 - af

FHK_Logo_cmykI forbindelse med ældrepuljeprojektet ”Længst muligt i eget liv” er der to indsatser. Den ene er videreførelse af den eksisterende ordning i hjemmeplejen, og den anden går på en øget indsats fysisk, psykisk og socialt for beboerne i de kommunale plejeboliger. Denne indsats har fået navnet OPTUR.

Socialudvalget skal på sit møde den 4. februar drøfte ordningen.

Af et tidligere notat fremgår, at borgerne gennem hjælp til selvhjælp og øget fokus på den enkelte borgers ressourcer styrkes, så de oplever et meningsfyldt og selvstændigt hverdagsliv. Fra kommunal side ønsker man at sikre flere borgere en større grad af selvhjulpenhed og dermed større indflydelse på egen hverdag.

Personalet i projekt OPTUR har på baggrund af opstarten ønsket at ændre metodikken fra at skulle favne alle nye beboere i alle plejeboligerne og lidt efter lidt implementere kulturændringen hos personalet de enkelte steder, til i stedet at fokusere på implementeringen i en enhed af gangen og favne de nye beboere på det ene sted.

Det betyder, at der er blevet lagt en implementeringsplan, som sikrer, at alle plejeboligenhederne har haft et 3 ugers fokus med projektpersonalet til september 2015. Når OPTUR har været i en plejeboligenhed, og der senere kommer nye beboere i enheden, så vil projektet favne disse beboere.

Ændringen betyder, at OPTUR og ældrepuljeprojektet vedr. demens følger samme strategi. På baggrund af erfaring fra tidligere implementeringsprojekter, som fordrer en ændret kulturforståelse hos personalet, er det vigtigt, at projektet har fuldt fokus i en periode. Den intensive indsats og fokus på personalet er en nødvendighed for at få rehabilitering implementeret korrekt.

Ved at fokus er i en 3 ugers periode, har projektpersonalet mulighed for at observere det almindelige plejepersonale og sikre, at der anvendes den korrekte indgangsvinkel til at ændre kulturen hos personalet, så beboerne får mest muligt ud af projektets indsatser, samtidigt med at personalet har faste sparringspartnere. Ved at inddrage de nye beboere sikres det, at det er beboerens mål, der bliver til fælles mål for både plejepersonale og projektpersonalet.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Projekt OPTUR i ældreplejen
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER