Ind i en anden verden!<br>…

Ind i en anden verden!

31. januar 2015 - kl. 9:24 - af

CIMG5287De to piger Maria Lemb Jensen fra Ørtoft og Merete Knudsen fra Lemvig har siden 1. september 2014 og indtil jul været i en anden verden i Madurai i Syd Indien. En verden hvor der er varmt, 35 grader eller mere – hvor der er venstrekørsel i trafikken, og den ser meget kaotisk ud og med levende køer midt på gaden. Hvor familier på 6-7 medlemmer lever i et enkelt rum på få kvadratmeter, som er deres hjem, og børnene kun har et sæt tøj. Maden er meget anderledes og meget stærkt krydret, og den spises med fingrene af et bananblad, der bare ligger på gulvet. Her mødte pigerne en masse glade børn og voksne.

Maria Lemb Jensen fik i sommer, efter ansøgning, et økonomisk bidrag til rejsen, som volontør i Madurai, af Østvendsyssel Y`s Mens Club. Hun besøgte derfor Østvendsyssel Y`s Mens Club forleden aften sammen med Merete Knudsen. Volontørjobbet fik pigerne igennem KFUM og K i Danmark, som bidrager økonomisk til et børnecenter, der er drevet af YMCA i Indien – det internationale KFUM.

Centeret ligger i en fattig forstad til Madurai og rummer børnehave for børn på 2 – 5 år, en afdeling for handicappede børn og en lektiecafe for skolebørn. Maria og Merete arbejdede både i børnehaven og i lektiecafeen. De fortalte om arbejdet i lektiecafeen, som er meget vigtigt, da mange af børnenes forældre aldrig har gået i skole, og derfor ikke kan hjælpe deres børn med lektierne. Især skulle Maria og Merete træne det engelske sprog med børnene – både det skrevne og det talte, samt gennem almindelig samvær forbedret centerets lokale læreres kunnen i engelsk.

Lektiecafeen begyndte kl. 17, når børnene fik fri fra skole. Så legede Maria og Merete først en times tid med børnene. Der var ikke mange ting at lege med hverken indendørs eller udenfor, men alligevel var børnene gode til at lege eller spille med nogle småsten eller pinde, som de havde fundet. Kl.18 serverede centeret en snack for alle børnene, bestående af kogte bønner. Derefter tog man fat på lektierne, indtil børnene ca. kl. 20 enten gik hjem eller blev hentet af forældrene. Skolerne i området kunne mærke, at børnene nu var forberedte når de kom i skole.

Enkelte gange var lektiecafeen på udflugt til en nærliggende park med picnickurv – og det glædede børnene sig meget til og var helt henrykte sådan en dag.

Y`s Men Region Danmark overtager nu projektet efter KFUM og K i Danmark, og det bliver et af Y`s Men Region Danmarks internationale projekter.

Østvendsyssel Y`s Mens Club vil gerne yde støtte til såvel helt lokale kirkelige projekter og foreninger, som til internnationale projekter lige som lektiecafeen i det fattige Madurai.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ind i en anden verden!
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger