Landbruget koster nu 4 banker ekstra dyrt

Landbruget koster nu 4 banker ekstra dyrt

30. januar 2015 - kl. 9:26 - af

Landbrug_600x250Finanstilsynet har tvunget fire nordjyske banker og sparekasser til at nedskrive værdien af deres lån til landbruget.

I slutningen af 2014 har Finanstilsynet kigget en række banker med store udlån til landbruget efter i sømmene, og det har ført til, at Nordjyske Bank, Jutlander Bank, Frøslev-Mollerup Sparekasse og Sparekassen Vendsyssel til sammen må nedskrive værdien af deres udlån til landbruget med 139 millioner.

Den største nedskrivning er sket i Sparekassen Vendsyssel, som ifølge Finanstilsynet har værdisat staldanlæg og bygninger hos deres kunder til i alt 100 millioner for meget. Samtidig har Sparekassen regnet med en tilbagebetalingsevne fra låntagerne, som ikke kunne underbygges i tilstrækkelig grad.

I Nordjyske Bank, Jutlander Bank og Frøslev-Mollerup Sparekasse fandt tilsynet de samme problemer, men her fandt man kun anledning til at nedskrive med henholdsvis 30, 6 og 3 millioner kroner.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Landbruget koster nu 4 banker ekstra dyrt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER