Rejsesygesikringens død forvirrer vendelboerne

Rejsesygesikringens død forvirrer vendelboerne

29. januar 2015 - kl. 9:00 - af

96edb1_Gult_og_bl_t_kort_l copyHver tredje dansker kender stadig ikke til konsekvenserne af overgangen til det blå EU-kort, viser ny forbrugerundersøgelse. Den manglende viden om dækningen på rejsen kan få alvorlige konsekvenser, hvis man ikke har tegnet en privat rejseforsikring, advarer GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

 

Vinterferien står for døren, og i de kommende uger vil tusindvis af danskere drage afsted på ferie, ikke mindst skiferie i Europa. De fleste ved, at man skal være ude i god tid, hvis man vil få fingre i de billige flybilletter, ophold på de gode hoteller og adgang til de bedste skiløjper. Til gengæld kniber det med danskernes indsigt i, hvordan de er dækket i tilfælde af sygdom og tilskadekomst på ferien.

I en ny forbrugerundersøgelse foretaget af analysefirmaet Opeepl for GF Forsikring, svarer knap 38 procent af de adspurgte, at de ikke kender til de væsentligste forskelle på, hvad det gule sundhedskort og det blå EU-kort dækker.

– På trods af en massiv oplysningskampagne fra det offentlige er mange – her tæt på vinterferien – stadig meget i tvivl om, hvad afskaffelsen af den offentlige rejsesygesikring på det gule sundhedskort konkret betyder, fortæller Birthe Jensen fra GF Nord.

– Undersøgelsen tyder på, at der stadig er et stort behov for at informere om, hvor vigtigt det er at tegne en privat rejseforsikring. Det er nemlig vigtigere end nogensinde, understreger hun.

Udfasning af det gule kort
Den 1. august 2014 blev den offentlige rejsesygesikring på det gule sundhedskort ophævet og erstattet af det blå EU-sygesikringskort. Ophævelsen af den offentlige rejsesygesikring betyder først og fremmest, at danskere fra den 1. august 2014 har ret til at modtage offentlig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som borgere i det pågældende land, de rejser i.

GF Forsikrings forbrugerundersøgelse viser, at det særligt er aldersgruppen 25 – 44 år, der ikke kender de væsentligste forskelle på, hvad de to kort dækker: Her er knap 53 procent i tvivl om konsekvenserne ved overgangen fra det gule sundhedskort til det blå-EU kort.

Adspurgt om man føler sig tilstrækkelig informeret om forskellene på dækningen på det gule sundhedskort og det blå EU kort, svarer knap 69 procent af de unge i alderen 15 – 24 år, at de ikke føler sig tilstrækkelig informeret. I aldersgruppen 25 – 44 år er det 66 procent, der ikke kan sige ja til, at de føler sig tilstrækkelig informeret.

Dyrere at blive syg eller komme til skade
– Desværre viser denne undersøgelse, at mere end halvdelen af den danske befolkning rejser til udlandet uden at kende forskellen på det gule og det blå korts dækninger, og at to ud af tre danskere ikke føler sig tilstrækkelig oplyst om forskellene, siger Birthe Jensen og fortsætter:

– Denne manglende viden om de to korts dækninger kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for den enkelte, hvis uheldet er ude. I mange af de mest populære ferielande og skisportssteder er der egenbetaling for lægehjælp og hospitalsindlæggelse. Det betyder blandt andet, at det bliver en del dyrere for danskere, der bliver syge eller kommer til skade under ferieopholdet.

– Derfor er det vigtigere end nogensinde at få styr på rejseforsikringen, da man ellers meget hurtigt risikerer at sprænge feriebudgettet, hvis man er så uheldig at blive syg eller kommer til skade under fx skiferien, forklarer Birthe Jensen.

– Og skulle det værst tænkelig ske, at man kommer så alvorligt til skade, at man skal hjemtransporteres, så er det kun en rejseforsikring, der dækker udgifterne til hjemtransporten af den tilskadekomne og en ledsager.

– Er man i tvivl om forskellen på de korts dækninger eller om man har styr på rejseforsikringen, bør man kontakte den lokale GF klub i Frederikshavn og Hjørring og få gode råd inden skaden sker, slutter Birthe Jensen.

Gode rejsetips:

  • Bestil det blå EU-sygesikringsbevis i god tid inden afrejse. Det kan bestilles på borger.dk
  • Læs mere om det blå EU-sygesikringsbevis her: www.huskdetblå.dk
  • Husk at medbring det blå EU-sygesikringsbevis på rejsen, da det ofte er et krav, at man kan fremvise det på behandlingsstedet.
  • Husk at anskaffe dig en rejseforsikring, hvis du ikke allerede har gjort det.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rejsesygesikringens død forvirrer vendelboerne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER