De olympiske lege kommer til skolerne i Sæby og omegn

De olympiske lege kommer til skolerne i Sæby og omegn

29. januar 2015 - kl. 8:40 - af

For første gang skal Sæby Idrætsklub (SIK 80) afholde lokale mesterskaber i Skole OL. Det sker fredag 22. maj 2015 på Sæby Atletikstadion med deltagelse af massevis af børn fra Sæby og omegn.

Skole OL er for 4., 5., 6. og 7. klasser og afholdes af Danmarks idrætsforbund (DIF) i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og TV 2. Skole OL afsluttes med et olympisk finalestævne i København i juni med mere end 8.000 elever fra hele landet. Inden finalestævnet afvikles lokale, finalekvalificerende Skole OL-stævner i løb, spring og kast som en del af idrætstimerne samt større lokale stævner.

Med hjælp fra TrygFonden og Nordea-fonden kan Skole OL afvikle stævnerne og finansiere en stor del af deltagernes rejseudgifter for de der kvalificerer sig til finalestævnet. På hjemmesiden kan man hente træningskoncepter med lektionsplaner, som kan tilpasses skolens rammer og faciliteter.

”Da vi står over for spændende udfordringer med at skulle udfylde børnenes idrætstimer med kvalitet og skabe sammenhæng mellem skolen og foreningslivet, er de nye materialer netop et skridt på vejen mod at inspirere og motivere børn til at dyrke idræt. Mere idræt, bevægelse og i særdeleshed atletik skal ind i folkeskolen, og ikke mindst i Sæby kommune bør idrætten få en markant plads på børnenes skoleskema. I Sæby Idrætsklub glæder vi os derfor til at støtte op om dette arbejde til glæde og gavn for Sæbys børn og unge”, udtaler Gunnar Møller Nielsen fra Sæby Idrætsklub.

Tilmeld klassen til Skole OL nu
Tilmelding til Skole OL er i fuld sving og foregår på www.skoleol.tv2.dk. Lærere fra skoler i Sæby og omegn skal oprette en profil for deres klasser og tilmelde sig Skole OL Lokalstævnet i Sæby. Pladserne fordeles efter ‘først til mølle’, så Skole OL-arrangørerne anbefaler, at man tilmelder sig hurtigst muligt. Klasser, der ønsker at arrangere Skole OL på egen skole eller kvalificere sig til finalestævnet i idrætstimerne, skal indtaste resultater senest 21. maj 2015.

I samarbejde med atletikklubber under Dansk Atletik Forbund, afholdes i 2015 en lang række Skole OL Lokalstævner i hele landet. Her har alle landets 4.-7. klasser mulighed for at deltage med henblik på at kvalificere sig til det store finalestævne på Østerbro stadion i København.

Gratis at være med
Deltagelse i Skole OL Lokalstævnet på Sæby Atletikstadion fredag 22. maj 2015 er gratis, og der kæmpes om deltagelse ved det store finalestævne i København 9.-12. juni 2015 (1 klassetrin per dag), hvor 2/3 af transporten til København betales af Skole OL.

Sammenhold i fokus
De olympiske lege, som forkortes OL, er verdens største sportsbegivenhed. OL handler om, at folk fra hele verden mødes og konkurrerer i en masse idrætsgrene og samtidig fejrer venskab, fællesskab og fred mellem mennesker. OL handler meget om at tænke over, hvordan man er overfor hinanden. Det handler ikke kun om at vinde med også om at være med og mødes i sporten. Det kaldes den olympiske ånd.

Tilsvarende handler Skole OL også om sammenhold, og klasserne dyster netop som en samlet gruppe. Til Skole OL har alle elever mulighed for at prøve kræfter med Skole OL-disciplinerne løb, spring og kast. Skole OL har siden 2009 samlet tusinder af danske skoleelever til et kæmpe finalestævne i København med fest, farver og spændende konkurrencer.

Læs mere om Skole OL på hjemmesiden www.skoleol.tv2.dk

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De olympiske lege kommer til skolerne i Sæby og omegn ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger