Nordjyllands Politi får flere fotovogne

Nordjyllands Politi får flere fotovogne

28. januar 2015 - kl. 0:08 - af

Fotovogn 3Fra 1. februar 2015 er der langt større risiko for at blive taget i en automatisk fartkontrol i Nordjylland, fordi politiet nu råder over i alt 10 vogne, der kan måle bilisternes hastighed på de nordjyske veje.

Formålet er, at bilisterne letter trykket på speederen.

”Fart slår hårdt. Det ved vi. Så kan vi få hastigheden bragt ned, vil det bidrage til, at vi får færre dræbte og kvæstede i trafikken,” siger vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt, der er leder af politiets færdselsafdeling.

Kun krav om måletimer, ikke antal bøder
Han understreger kraftigt, at det ikke for politiet handler om at få penge i statskassen eller at udskrive et specielt antal bøder.

”Udskriver vi færre bøder, fordi bilisterne har sænket farten, så er vi kun glade. For det betyder, at vejene er blevet et mere sikkert sted at opholde sig,” siger Ole Juul Schmidt, og han understreger, at der ikke er et krav om, at politiet skal skrive et vist antal bøder:

”Der er kun krav om, at vi skal måle i et bestemt antal timer. ”

I alt skal Nordjyllands Politi måle 10000 timer om året på de nordjyske veje mod tidligere 4000 timer, hvilket altså betyder, at risikoen for at få fartbøde nu er væsentligt forøget – medmindre man, selvfølgelig, overholder hastighedsbegrænsningerne.

Her måler man
Politiet er bevidste om, at borgerne skal føle, at trafikkontrollerne giver mening.

Derfor har man nu en mere analytisk tilgang til placeringen af fotovognene. Det betyder, at følgende faktorer spiller ind, når politiet vælger placeringer til fotovognene:

* Veje, hvor der bliver kørt for stærkt, ofte landeveje
* Veje med mange uheld
* Skoleveje
* Ved vejarbejder

* Ved veje, hvor borgerne har henvendt sig, fordi de er utrygge over for de høje hastigheder

De 10 fotovogne bliver fordelt på en måde, så vejstrækninger i hele politikredsen bliver dækket bedst muligt.

”Vi kommer til at måle året rundt, men vi skruer op for indsatsen ved særlige lejligheder, fx når vi har hastighedskampagner og ved de store ud- og hjemrejsedage, når folk holder ferie,” fortæller vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt.

Fakta om det nye fotoudstyr
Vi skifter nu det 15 år gamle ATK-udstyr, som med radarstråler målte køretøjernes hastighed.

Foto-optagelsen af hastigheden på det gamle udstyr blev taget med et kamera på råfilm fra en spole i en kassette. Den optagne filmstrimmel skulle så hjem i en ”mørkepose” og klippes af for dernæst at blive fremsendt til politiets fototek til fremkaldelse og der kunne gå 1 – 2 uger, inden vi så resultatet af billedkvaliteten og vores hastighedsmålinger.

Nu har politiet købt et nyt, tysk produkt: PoliScan-speed, der måler hastigheden ved laserstråler. Denne målemetode er sikker og nøjagtig, og laseren har et ’søgeområde’ fra 10 m til 75 m fra laseren.

Laseren er monteret med 2 digitale kameraer med forskellig størrelse linser, og udstyret finder selv det korrekte kamera og linsestørrelse for at få den bedste fotokvalitet af føreren og køretøjet.

’Foto-strækningen’, hvor fotoet bliver taget, er i et område på 20 – 50 m bag laseren. Samtidig vises der på fotoet en ’bjælke’ over nummerpladen på det køretøj, der er målt, så der ikke er tvivl om, hvilket køretøj og vognbane hastighedsovertrædelsen er begået i.

Til fotoudstyret bruges en blitz for at få den højeste fotokvalitet til førergenkendelse. Blitzen er en rødblitz, som også blev anvendt i det tidligere udstyr. Den nye rødblitz har en kortere lysperiode, og lysstyrken er ikke kraftigere end tidligere.

Udstyret kan måle over 4 vognbaner og kan måle i begge færdselsretninger. Dertil kommer, at udstyret kan monteres på en 3-fod og opstilles på veje og ved vejarbejder, hvor der ikke er plads til et målekøretøj – og ved et enkelt kabel fra computeren kan enheden styres mere end 40 m fra udstyret.

Udstyret betjenes fra en computer og foto-overtrædelserne vises straks på skærmen, så operatøren hele tiden kan overvåge billedkvaliteten og udstyrets funktion.

Det nye udstyr betyder, at man forventer en langt lavere henlæggelsesprocent på grund af dårlig fotokvalitet.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyllands Politi får flere fotovogne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER