Sæby Apotek informerer om fodsvamp

Sæby Apotek informerer om fodsvamp

25. januar 2015 - kl. 0:21 - af

apo1 600x250Fodsvamp er en forholdsvis almindelig lidelse hos unge og voksne. Den skyldes at en eller flere hudsvampe har fået optimale vækstbetingelser, f.eks. hvis man går i tætte sko eller ikke får tørret fødderne grundigt efter fodbad.

Vi bærer alle rundt på hudsvampe, som lever af døde hudceller, men ellers ikke gør noget væsen af sig. Når betingelserne så er optimale, kan svampen blomstre op, og give rødmen, svien og skællende udslet.

Det starter typisk mellem de yderste tæer, hvor der kommer dette skællende udslet, der kan udvikle sig til dannelse af små væskefyldte blærer. Får man ikke gjort noget ved problemet, kan svampen brede sig til hele foden. Svampen elsker fugtige og varme omgivelser, hvorfor man især ser fodsvamp hos personer, der går i alt for tætsluttende fodtøj. Svampen er meget smitsom, og smitter både direkte og indirekte med f.eks. håndklæder, fodtøj eller gulve.

Personer der går meget i kondisko/gummisko eller gummistøvler er særligt udsatte for svampen.

Fodsvamp kan behandles med et lokalt virkende lægemiddel. Der findes flere forskellige præparater, et skal blot bruges en gang, et andet skal bruges en gang om dagen i en uges tid og endelig de øvrige, der skal bruges to gange om dagen i 3-4 uger.

Derudover er det vigtigt at holde fødderne i god stand, med daglig fodvask, og omhyggelig tørring, undgå fugtige strømper – brug bomuld eller uld, og skift gerne to gange om dagen. Undgå fodtøj af kunstmaterialer – brug læderfodtøj og meget gerne sandaler.

Lykkes behandlingen med lokalbehandling ikke, kan lægen efter at have undersøgt fødderne, ordinere en tabletbehandling.

God søndag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer om fodsvamp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER