Der er brug for flere Natteravne i kommunen

Der er brug for flere Natteravne i kommunen

25. januar 2015 - kl. 8:06 - af

Natteravnene_600x250Nattelivet i Frederikshavn kommune er forholdsvis roligt. Natteravnenes tilstedeværelse og kommunens fokus på SSP-samarbejdet er nogle af succesparametrene.

Hvad er SSP?
SSP står for samarbejdet mellem kommunens sociale myndigheder, skolerne og politiet. Målet for SSP er at mindske risikoen for, at børn og unge i Frederikshavn kommune havner i kriminalitet eller misbrug. I Frederikshavn Kommune er der ansat 3,5 medarbejdere på SSP-området, netop fordi det er højt prioriteret i Frederikshavn Kommune.

På et nyligt afholdt møde i Bevillingsnævnet, kom det – til medlemmernes store glæde – frem, at nattelivet i Frederikshavn kommune er inde i en god gænge, og der er ikke konstateret en stigning i brugen af stoffer.

Søren Brogaard, som ejer diskoteket Buddy Holly, fortalte bl.a., at de kun havde to ”røde alarmer” i juleperioden. Røde alarmer er situationer, hvor der er akut brug for, at dørmanden griber ind, og med kun to tilfælde, er det et tegn på, at nattelivet er stille og roligt.

Lokalpolitiet i Frederikshavn er enig i den betragtning. ”Vi oplever ikke de store problemer med de unge i Frederikshavn kommune. Det kan blandt andet skyldes, at kommunen prioriterer SSP-området og Natteravnene samtidig giver tryghed og forebygger problemer”, siger lederen af lokalpolitiet, John Henriksen.

Hvad er Natteravnene?
Natteravnene er på ingen måde vagter, patruljer eller nogen, som går og holder øje med og kontrollerer de unge. Tværtimod. De ifører sig deres gule jakker – med slikkepinde i den ene lomme og kondomer i den anden – og bevæger sig ud i nattelivet og passer på vores unge. De unge kan have tillid til dem, de er gode rollemodeller, og de er der, hvis der er brug for hjælp. 

Der er brug for endnu flere Natteravne
Natteravnene gør en kæmpe indsats, men der er brug for, at flere melder sig som Natteravn. Lillian Andreasen fra Natteravnene oplyser, at Natteravnene i Sæby desværre måtte lukke ned i september sidste år. ”Sæby hører nu under Natteravnene Frederikshavn/Skagen. Vi vil forsøge at få hold på gaden i Sæby til specielle lejligheder. Vi havde et hold ude til Open By Night i Sæby den 5. december 2014. Der fik vi stor anerkendelse for, at vi var der.” 

Nogle tør ikke være Natteravn
Natteravnene oplever, at nogle ikke melder sig, fordi de er utrygge ved at bevæge sig ud i nattelivet.

”Det giver stof til eftertanke, at den samme frygt ikke gælder, når det kommer til at sende de unge mennesker ud i nattelivet,” pointerer formanden for Bevillingsnævnet, borgmester Birgit S. Hansen

Der er dog intet at frygte. Natteravnene bliver mødt af glade unge, som værdsætter deres tilstedeværelse. ”I Frederikshavn/Skagen er aldersfordelingen af Natteravne fra 22 til 75 år. For nylig talte vi med en Natteravn, der i år bliver 90 år, hun går i et belastet område i København, men bliver taget rigtig pænt imod af de unge,” oplyser Lillian Andreasen fra Natteravnene.

Alle interesserede har mulighed for at komme med Natteravnene på en prøvetur, inden man melder sig.

Bevillingsnævnets medlemmer vil gerne anerkende Natteravnene for deres indsats og ikke mindst opfordre til, at endnu flere melder sig som Natteravn.

Vil du prøve en nat med Natteravnene?
Kontakt Lillian Andreasen på tlf. 22 65 27 60 eller på mail frederikshavn@natteravnene.dk. Lillian fortæller gerne mere om Natteravnene og deres arbejde, og du har mulighed for at aftale en dato, hvor du helt uforpligtende tager med.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Der er brug for flere Natteravne i kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger