Region Nordjyllands første udbud af lægeklinikker på vej

23. januar 2015 - kl. 9:36 - af

>Region Nordjylland inviterer interesserede aktører til at indgå i dialog med henblik på at drive lægeklinikker flere steder i regionen.

Region Nordjylland inviterer nu interesserede aktører til dialogmøde omkring drift af almen praksis. De pågældende praksis ligger i kommunerne Thisted, Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev, Mariagerfjord og Frederikshavn.

Det sker som forberedelse af Region Nordjyllands første udbud på området, efter reglerne i den nye lovgivning på sundhedsområdet er trådt i kraft. Heraf fremgår det, at regionen har pligt til at udbyde driften af ydernumre til andre leverandører end praktiserende læger, hvis det ikke har været muligt at besætte ydernummeret med en praktiserende læge.

Model med muligheder for små virksomheder
Regionsrådet har netop besluttet sig for, hvilken model Region Nordjylland vil benytte, når der skal udbydes drift af almen praksis. Regionsrådsmedlem og formand for praksisplanudvalget, Pernille Buhelt, glæder sig over, at regionen med den nye lovgivning på sundhedsområdet har fået nogle nye muligheder for at løse de lægedækningsproblemer, der også kan forudses i fremtiden.

– Disse redskaber er vi forpligtede til at bruge. Jeg er sikker på, at vi kan sikre et holdbart lægetilbud til borgerne, med den måde vi har valgt at skrue udbuddet sammen på. Vi har lagt vægt på, at det skal være muligt for både større og mindre virksomheder at byde på de pågældende ydernumre. Praktiserende læger kan være tilbudsgivere på lige fod med andre private virksomheder, hvis de foretrækker dette frem for at overtage et ydernummer. Samtidig skal der ikke være tvivl om, at løsninger med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) på ydernummer efter overenskomstens regler fortsat vil blive foretrukket. Der er således mulighed for at annullere udbuddet helt frem til politisk behandling, hvis en praktiserende læge vil overtage ydernummeret, fremhæver Pernille Buhelt.

Essensen i den nordjyske model er, at lægedækningen i Region Nordjylland fortsat vil være baseret på selvstændige praktiserende læger, som det er tilfældet nu. De praktiserende læger køber og sælger deres praksis på almindelige markedsvilkår og kan som udgangspunkt nedsætte sig, hvor de finder det hensigtsmæssigt, hvis de har et ydernummer i det pågældende område.

Kontraktlængde skaber kontinuitet for patienten
Indimellem opstår der dog situationer, hvor lægen ikke kan få solgt sin praksis, eller hvor det på anden måde kan forudses, at borgerne kan komme til at stå uden læge. Og her er regionen altså forpligtet til at gribe ind ved at lave et udbud.

– For at sikre kontinuitet for patienten, så vil kontrakten om driften af klinikken være uopsigelig og løbende over fire år. Vi har foretrukket faste kontrakter for hver enkelt lægeklinik frem for en større rammeaftale. Det giver dels bedre muligheder for at mindre virksomheder – herunder konsortier af praktiserende læger – kan byde på opgaven. Derudover er det nemmere at tilpasse i en model med faste kontrakter, og man må forudse en lavere pris, når flere tilbudsgivere vil kunne give tilbud på en afgrænset opgave, forklarer Pernille Buhelt.

Som udgangspunkt kommer udbuddet til at omfatte de fem nuværende regionsklinikker, tre midlertidige regionsklinikker samt andre ydernumre der ikke forventes at kunne besættes via løsninger med PLO.

Det forventes, at der bliver skrevet kontrakt med leverandører inden sommerferien, og at klinikkerne skal åbne 1. oktober 2015.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjyllands første udbud af lægeklinikker på vej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER