Sæby basket damer slog topholdet på hjemmebane

Sæby basket damer slog topholdet på hjemmebane

19. januar 2015 - kl. 10:56 - af

Basketball2014_600x250Det blev til en overbevisende sejr til Sæbys damer i weekendens 1. division damer basket turnering over rækkens nr. 2 Skovbakken fra Århus.

Første periode: Gæsterne bringer sig foran 2-5 efter de første par minutter, men det også sidste gang i kampen at favoritterne fra Skovbakken skulle føre. Sæbys Signe Brandt var sammen med Line Ypkendanz godt spillende, og får i løbet af de næste fem minutter bagt Sæby foran med 15-9. Sæby får gang i en del (”fast breaks”) hurtige opløb, men det er dog ikke alle af de hurtige opløb, som bliver omsat til scoringer. Det højre tempo gør, at præcisionen ikke altid er god. Hjemmeholdet står godt i forsvaret, men laver en del personlige fejl, som gør, at Skovbakken ofte kommer på straffelinen i periodens slutminutter og får hentet ind på Sæby til stillingen 15-15.

Anden periode: Igen er det Sæbys Signe Brandt, der viser vejen i angrebet, hvor hun bringer Sæby foran med 19-15 efter få minutters spil. Som perioden skrider frem, får Sæby mere og mere styr på Skovbakken i forsvaret. I angrebet assisterer Sæbys tyske spiller Marie Sörensen sammen med Henriette Sørensen flere medspillere frie til scoringer, således at Sæby kan gå til halvleg med en føring på 31-24.

Tredje periode: Begge hold har i start minutterne svært ved at komme til scoringer. Først efter fem minutters spil score Sæbys Chalotte Simonsen periodens første point, og sammen med Nina Munck og Chatrine Frahm bringer de Sæby foran 38-24. Efter først otte minutters spil får de efterhånden godt frustrerede Skovbakken spillere første scoring sat ind. Sæby virker til at kontrollere kampen på dette tidspunkt og fører ved periodens slutning med 44-30.

Fjerde periode: Sæby forsætter, hvor de slap i sidste periode. Godt forsvar, som bliver omsat til hurtige opløb, og i løbet at få minutter er føringen øget til 51-30. Sæby sidder fuldstændig på kampen, og selvom Skovbakken slutter de sidste par minutter bedst, kan nordjyderne trække sig ud af kampen som sikre vindere med en sejr på 57-40.

Scoringer for Sæby: Signe Brandt 20 point, Line Ypkendanz 11, Charlotte Simonsen 10, Henriette Sørensen 6, Chatrine Frahm 4, Nina Munck 3, Louise Munch 2 og Marie Sörensen 1 point.

”Jeg havde en forventning om, at vi godt kunne slå Skovbakken på hjemmebane, men jeg er overrasket over, at vi vandt så overbevisende, og kunne styre kampen som vi gjorde. Taktikken var, at få sat højt tempo i kampen med hurtige opløb inden Skovbakken kom på plads i forsvaret. Vi fik også mange ”fastbreaks”, men brændte desværre også en del i starten af kampen. Heldigvis virkede vores angrebssystemer godt i denne kamp, og spillerne viste tålmodighed, så vi kunne komme til de rigtige afslutninger. Men det var nok vores forsvar, vi vandt kampen på. Her stod sæbyspillerne virkelig godt. Stor ros til hele holdet for indsatsen, men specielt bør Sæbys Signe Brandt fremhæves for at spille en rigtig flot kamp”, udtaler en tilfreds og glad træner Henrik Hansen efter kampen.

Sæby spiller også næste weekend hjemmekamp, når holdet lørdag tager imod Åbyhøj også fra Århus.

Serie 2 herrer mødte hjemme Aalborg05
Her blev det også til en sejr til herrerne på 52-39 efter 23-20 ved pausen.

Veteranerne Sten Frederiksen og Jan Jansen scorede hhv. 22 og 16 point i kampen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby basket damer slog topholdet på hjemmebane' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER