Det arabiske forår – håb eller mareridt

Det arabiske forår – håb eller mareridt

18. januar 2015 - kl. 9:49 - af

SaebyKirke_600x250For tre fire år siden var der en folkelig bevægelse i gang i en række arabiske lande, som fik betegnelsen ”det arabiske forår” fordi man så nye muligheder for frihed og demokrati i en række arabiske lande, og også en helt anden form for samarbejde med disse lande.

Mange af disse drømme er imidlertid bristet siden, og for nogle er det arabiske forår endt med et mareridt. Nogle af dem, der har oplevet det, er den kristne kirke i Ægypten. Mere end 65 kirker er brændt ned, siden Det muslimske broderskabs Mohamed Mursi blev valgt til præsident i 2012. Og selv om han er blevet afsat, er forholdene ikke gunstige. Egyptisk fødte Wessam Youssef, og hans danskføde hustru Marianne, der havde bosat sig i Egypten, flyttede til Danmark, som følge af den tiltagende vold mod kristne i Egypten. Fredag d. 30. januar kommer de til Sæby og fortæller om deres oplevelser. Det sker ved ”Kirkens Dagligstue” i Mariehuset, Strandgade 13 fra kl. 14.30 – 16. 30.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det arabiske forår – håb eller mareridt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER