Folkehøring – lokal debat om vores måltider

Folkehøring – lokal debat om vores måltider

16. januar 2015 - kl. 15:03 - af

aeldremad_600x250Vendelboer skal styrke dansk mad- og måltidskultur.
Danskerne bliver inviteret til fem folkehøringer rundt om i landet, hvor de kan komme til debat og være med til at give input til, hvordan vi kan styrke vores mad- og måltidskultur. Et af møderne bliver afholdt i Vendsyssel den 28. januar.

Folkehøringen skal skabe en debat om, hvordan vi gør måltidet til et reelt samlingspunkt: Hvordan vi bliver bedre til at lave mad, smage på maden, bruge friske råvarer, handle ansvarligt og får flere, der spiser sammen.

Den lokale arrangør af folkehøringen i Vendsyssel, Charlotte Fredborg Jensen, ser frem til debatten.

”Det er en vigtig debat, vi skal tage. Hvad er ordentlige råvarer? Kan man købe sin aftensmad færdiglavet? Og er det vigtigst at købe økologisk, lokalt eller sæsonens råvarer? Det er spørgsmål, som jeg glæder mig til at debattere på folkehøringen i Vendsyssel, hvor vi har prima lokale fødevarer og kompetente madentusiaster”, siger Charlotte Fredborg Jensen, professionsbachelor i ernæring og bondekone.

Sig din mening
En lang række lokale ildsjæle står for arrangementerne, der foruden Vendsyssel afholdes i Roskilde, Odense, Ringkøbing-Skjern og Sønderborg til en aften med mad, spændende oplægsholdere, debat og dialog.

”Jeg ser frem til en god og livlig debat om, hvordan vi kan styrke vores mad- og måltidskultur. Folkehøringerne er en vigtig del af Måltidstænketankens arbejde, da danskernes input er nødvendige for, at vi finder frem til nogle måltidsråd, der kan passe ind i en travl hverdag,” siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Folkehøringerne er en del af fødevareminister Dan Jørgensens ambition om at styrke danskernes mad- og måltidskultur. Forud for folkehøringerne har der været afstemning om vores nationalret, og der er nedsat en måltidstænketank, som består af 25 eksperter, meningsdannere, praktikere og helt almindelige danskere, der sætter deres viden, erfaring og engagement i spil.

Formanden for Måltidstænketanken, Mette Touborg, ser frem til folkehøringerne, hvor Måltidstænketanken vil komme med det udspil, der bliver debatteret.

”Vi har haft meget frugtbare diskussioner i Måltidstænketanken. Jeg ser nu frem til en livlig debat om udspillet, der med høringen skal hverdagstestes af netop alle os, der har den direkte indflydelse på vores mad- og måltidskultur,” siger Mette Touborg.

Alle er velkomne til de fem høringsarrangementer, men der er et begrænset antal pladser. Tilmelding er derfor nødvendig. Allerede nu kan alle deltage i debatten på facebook-siden Danskernesmad.

Bedre måltider i Danmark
Når folkehøringerne er færdige sætter Måltidstænketankens medlemmer sig sammen igen for at udforme nogle måltidsråd og udarbejde et idékatalog til, hvordan vi får bedre mad- og måltidskultur i hverdagen. Det endelige resultat vil blive offentliggjort i løbet af foråret.

Læs mere om folkehøringerne her: http://danskernesmad.dk/index.php?id=7130

FAKTA
Folkehøring i Vendsyssel byder på tapas af lokale råvarer, rundvisning på Nr. Vesterskov og et stærkt panel med lokale producenter og forskellige faggrupper, der kan sikre en bred debat.

Dato: onsdag den 28. januar 2015
Tid: kl. 17-20
Sted: Nr. Vesterskov, Damsigvej 8, Brønden/Skæve, 9352 Dybvad
Tilmelding: Charlotte Fredborg, mail: fladholt@post5.tele.dk, sms eller ring til: 51 74 42 00, senest 25. januar.
Antal: ca. 100

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkehøring – lokal debat om vores måltider' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger