Sæby Sportsfisker Klub gør klar til endnu en sæson

Sæby Sportsfisker Klub gør klar til endnu en sæson

15. januar 2015 - kl. 9:38 - af

Fisk_600x250I aften kl. 19.00 er der generalforsamling i klublokalet, hvor der skal vælges 4 nye folk i bestyrelsen, og heldigvis er det ikke noget problem at få folk til at stille op.

SSFK og ikke mindst Sæby Å går en spændende tid i møde, hvor en løsning ved stemmeværket er lige på trapperne. En løsning, som både tilgodeser miljøet ved Vandmøllen og slipper Sæby Å fri. Sæby Å har med sine ca. 105 km, et kæmpe lokalt økonomisk potentiale. Indtil videre har der kun været fangster af havørreder på de 600 meter fra møllebroen og til udløbet, men snart får både de lokale og ikke mindst turisterne muligheden for at fiske efter havørreder i hele Sæby Å.

Der er ca. 100 medlemmer i SSFK. Stort set alle fra nærområdet. Dette antal vil stige og man vil se mange flere dagkorts og ugekorts fiskere ved åen. Sæby Å er i mange år beskrevet som en af de flotteste åer i Danmark under henvisning til Sæbygård Skov og engene. Når så folk finder ud af, at der kan fanges havørreder i de nævnte områder, så vil antallet af lystfiskere stige gevaldigt og Sæby vil nyde godt af de mange nye gæster.

Den frie fauna passage ved Vandmøllen, vil i løbet af få år øge bestanden af fisk i åen gevaldigt. SSFK har løbende vedligeholdt og udbygget antallet af gydebanker i hele vandsystemet, således åen er klar til at tage imod de havørreder, som er på gydevandring. Biologer har gang på gang bevist, at Sæby Å har det, der skal til, for at havørrederne kan klare sig. De rigtige gydebanker, rigeligt med fødeemner og ikke mindste fantastiske opvækst områder.

Den 16. januar er premieren for fiskeriet i åen. Sæby Å er kendt for sit præmierefiskeri, som nogle år har givet mange fine fisk. I år kan de, pga. de mange udslip, forvente fangst af steelheads. Det er regnbue ørreder, som er undsluppet fra dambrug enten i havet eller i åerne. Når de har været i havet og trækker ind i åerne, er de stål blanke, hvoraf navnet kommer. Disse regnbueørreder har ikke noget egentligt tilhørsforhold til bestemte vandløb, i modsætning til havørrederne, så derfor se man jævnligt steelheads i Sæby Å.

Udover disse steelheads så er det blanke havørreder, som lokker fiskere til åen, og de har i mange år haft den tradition at starte til midnat. Så efter endt generalforsamling begynder de at rigge grejet til. Fredag morgen kl. 07.00 samles de til kaffe og rundstykker og til middag samles de til frokost. Det bliver en rigtig hyggelig dag ved åen. Fangeren af dagens flotteste fisk, bliver belønnet med et gavekort.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af ' Sæby Sportsfisker Klub gør klar til endnu en sæson ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger