Stor opbakning fra Nordjyske Banks aktionærer

Stor opbakning fra Nordjyske Banks aktionærer

14. januar 2015 - kl. 9:27 - af

SONY DSCAktionærerne stemte ja til vedtægtsændringen, som gør det muligt at udvide bankens aktiekapital.

Som bekendt fremsatte Nordjyske Bank den 18. december et frivilligt købstilbud på alle aktier i Nørresundby Bank.

I forbindelse med købstilbuddet blev der i går holdt ekstraordinær generalforsamling i Arena Nord og bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, advokat Hans Jørgen Kaptain, kunne byde velkommen til næsten 1.400 aktionærer.

På generalforsamlingen skulle aktionærerne beslutte, om de ville følge bestyrelsens og repræsentantskabets anbefalinger, og stemme ja til vedtægtsændringen, som gør det muligt at udvide bankens aktiekapital. Udvidelsen af aktiekapitalen er en af forudsætningerne for at det frivillige købstilbud på Nørresundby Bank kan blive en realitet.

Aktionærerne var enige med bestyrelsen og repræsentantskabet, og stemte for ændringen. En glad ledelse i Nordjyske Bank, kan nu arbejde videre med købet af Nørresundby Bank. Et køb som har fuld opbakning fra bestyrelse, repræsentantskab og direktion i begge banker, og nu også fra aktionærerne i Nordjyske Bank.

Attraktivt tilbud til Nørresundby Banks aktionærer
”Vores købstilbud til aktionærerne i Nørresundby Bank, er attraktivt rent økonomisk, men også en mulighed for at vi sammen kan skabe en endnu stærkere lokalbank”, siger bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, Hans Jørgen Kaptain.

Aktionærerne i Nørresundby Bank får en samlet pris svarende til 450 kr. pr. aktie, hvilket svarer til 335 kr. kontant plus én aktie i Nordjyske Bank (værdien af Nordjyske Bank aktierne er opgjort til en værdi på 115 kr. pr. aktie, der var gennemsnittet af børskursen i de sidste 10 dage op til annonceringen af tilbuddet den 18. december 2014).

”Købstilbuddet svarer til en præmie på 73% sammenlignet med kursen på en aktie i Nørresundby Bank inden fusionsdrøftelserne blev offentliggjort 9. oktober 2014, og det synes både vi og Nørresundby Bank er et attraktivt tilbud”, udtaler Hans Jørgen Kaptain.

Værdiskabende sammenlægning for både aktionærer og Nordjylland
Begge banker bakker i dag i stor stil op om det nordjyske lokalsamfund, og med en sammenlægning bliver der skabt en stærk og velkonsolideret bank med en kapitalmæssig styrke til at bidrage til den økonomiske udvikling i Nordjylland.

”Vi passer rigtig godt sammen, og vores rådgivning tager udgangspunkt i en nærværende og professionel service baseret på et indgående kendskab til de lokale forhold og markedsvilkår”, fortæller Hans Jørgen Kaptain.

”Samtidig vil en sammenlægning give en relativt mindre eksponering mod landbruget end Nordjyske Bank har i dag, og en relativt mindre eksponering mod ejendomme end Nørresundby Bank har i dag. Det vil medføre, at vi kan skabe en bank med en forbedret indtjeningsevne til gavn for alle vores aktionærer”, fortsætter formanden.

Glad for enstemmig opbakning
”Vi er glade og taknemmelige for, at der er så stor opbakning omkring sammenlægningen” siger en smilende bestyrelsesformand i Nordjyske Bank. ”Vores aktionærer vedtog ændringerne i vedtægterne, som gør et ægteskab med Nørresundby Bank muligt. Bestyrelserne og repræsentantskaberne i begge banker bakker enstemmigt op om sammenlægningen, og nu vil vi beholde arbejdstøjet på og fortsætte med opgaverne omkring købet af Nørresundby Bank”, slutter Hans Jørgen Kaptain.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor opbakning fra Nordjyske Banks aktionærer ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER