Efterskolernes Aften på Stidsholt…

14. januar 2015 - kl. 9:19 - af

Stidsholt efterskole_600x250Onsdag d. 14. januar kl. 17.00 – 21.00 byder Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole i lighed med landets andre efterskoler velkommen til Efterskolernes Aften. Her er mulighed for at komme ud at se skolen og fornemme den hverdag, eleverne har i en hyggelig aftenstemning.

Der er ikke nogen bedre til at formidle hverdagen på Stidsholt end dem, der lever efterskolelivet hver dag. Derfor er det eleverne, der rundviser. Det er meget nemmere for de unge gæster, at snakke med andre unge og stille de spørgsmål, de selv har om livet på efterskole.

Der holdes også oplæg om skolens faglige og idrætslige profil. Ud over at tilbyde boglig undervisning, der fører frem til folkeskolens afgangsprøver efter 9. og 10 klasse, er skolens profil idrætslinjerne. Der undervises 4 gange om ugen i badminton, fodbold, fitness, håndbold og svømning. Der fortælles også om de værdiord skolen bygger på nemlig fællesskab, udvikling og sundhed.

Kosten spiller en stor rolle i en aktiv hverdag. Derfor byder køkkenet med køkkenleder Klaus Kjærgaard i spidsen på lækker aftensmad til alle gæster. Så de unge kan invitere forældrene ud – og komme hjem med en spændende fremtidsplan.

– Det er vores erfaring, at eleverne vælger skolen udfra idrætslinjerne – altså den store interesse, de har dyrket i mange år. Efterskoleforeningen har netop gennemført en undersøgelse, der viser, hvorfor forældre vælger efterskoleformen til deres unge mennesker. Forældre tænker langsigtet, når de vælger et efterskoleophold til deres barn. Det handler ikke nødvendigvis kun om at blive klar til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det handler også om at blive klar på, hvem man er som menneske, og dermed kunne finde sin hylde i livet. I et samfund der bliver mere og mere resultatorienteret finder forældrene, at efterskolen kan give de unge den nødvendige robusthed til at stå imod med. 72 % af forældrene mener, at noget af det vigtigste ved efterskoleformen er, at de unge lærer at tage ansvar for fællesskabet, fortæller konst. forstander Jeanette Larsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Efterskolernes Aften på Stidsholt...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER